De documentaire MH17: Het verdriet van Nederland op NPO1 is donderdagavond gezien door 1.174.000 tv-kijkers. 

Dat meldt de Stichting Kijkonderzoek vrijdag.

In de VARA-documentaire portretteert Michiel van Erp nabestaanden van slachtoffers van de vliegtuigcrash. Ook laat hij zien hoe Oekraïners een jaar na dato omgaan met de ramp.

Vrijdag is het precies een jaar geleden dat vlucht MH17 van Malaysia Airlines werd neergeschoten boven het oosten van Oekraïne. Alle 298 inzittenden, onder wie 196 Nederlanders, kwamen om. In het NBC Congrescentrum Nieuwegein is vrijdagmiddag een besloten herdenkingsbijeenkomst.

Rouw

De documentaire van Van Erp laat onder meer zien hoe nabestaanden van de MH17-ramp op verschillende manieren omgaan met rouw. In de film portretteert hij nabestaanden van drie omgekomen gezinnen.

Onder hen Mirjam en Sandra Ploeg, die hun vader, moeder en broer verloren en alleen achterbleven in het ouderlijk huis. Van hun vader Alex is niets meer teruggevonden.

Kim Hally

Van Erp kreeg ook het vertrouwen van een Surinaams-Javaanse familie. In Limburg volgde hij afgelopen jaar de ouders en zus van Kim Hally, die met haar man Dave en hun 5-jarige dochter Megan omkwam.

De documentaire van Van Erp staat op de derde plaats in de Dag Top 25 van de SKO, achter het Achtuurjournaal (1.341.000 kijkers) en Hart van Nederland (1.232.000).