Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Game of Thrones grootste kanshebber Emmy's

De serie Game of Thrones maakt dit jaar de meeste kans op Emmy's. De fantasyserie sleepte 24 nominaties in de wacht. American Horror Story is met 19 nominaties ook een grote kanshebber, evenals de miniserie Olive Kitterage met dertien nominaties. 

Dat heeft de organisatie donderdagmiddag bekendgemaakt. Game of Thrones is onder meer genomineerd in de categorie Beste Drama en acteurs Peter Dinklage, Lena Headey en Emilia Clarke werden genomineerd voor hun bijrollen.

De serie, waarin ook de Nederlandse acteurs Carice van Houten en Michiel Huisman te zien zijn, strijdt in de categorie Beste Drama tegen onder meer Homeland en House of Cards.

Lees het artikel

Caitlyn Jenner vraagt om acceptatie transgenders in sport 

Caitlyn Jenner kreeg woensdagavond in de Verenigde Staten de Arthur Ashe Award for Courage uitgereikt tijdens de het sportprijzengala ESPY. Ze sprak daarbij emotioneel over de acceptatie van transgenders. 

Tijdens haar uitgebreide ontvangstspeech sprak ze haar hoop uit dat ook transgender sporters geaccepteerd worden. "Ik zal doen wat ik kan om het beeld van hoe transgenders worden beschouwd en behandeld te verbeteren", aldus Jenner. 

Ze benadrukte dat er nog steeds veel transgenders worden gepest, in elkaar worden geslagen, worden vermoord en in hoge getale zelfmoord plegen. "Transgenders verdienen jullie respect. Vanuit dat respect ontstaat er een meedogende samenleving", zei Jenner. 

Lees het artikel

'Waylon is opnieuw verliefd' 

Waylon heeft een nieuwe vriendin. Dat meldt RTL Boulevard donderdag. Het zou gaan het om een brunette die werkzaam is in de advocatuur.

De relatie zit in een pril stadium, bevestigt zijn management aan het programma.

​Begin mei werd bekend dat Waylons relatie met Joëlle Witschge op de klippen was gelopen. 

Lees het artikel

Michael Douglas accepteert dat hij bejaard is 

Michael Douglas heeft geen problemen met zijn leeftijd. De 70-jarige acteur kan prima leven met het feit dat hij officieel bejaard is. "Ik heb het geaccepteerd", zegt hij in een interview met NU.nl.

Douglas moet vanwege zijn leeftijd sommige dingen laten. Zo krijgt hij weinig actiescènes meer in films. "Ik mag wel iemand slaan af en toe, maar ik zie mezelf niet als een actieheld", legt de bejaarde acteur uit. "Dus ik neem het maar hoe het komt." 

De Amerikaanse acteur heeft overigens goede genen als het aankomt op leeftijd. Zijn moeder Diana Douglas overleed begin deze maand op 92-jarige leeftijd en zijn vader Kirk Douglas is 98 jaar oud. 

Lees het artikel

Craig David was verslaafd aan sporten

Craig David was jarenlang verslaafd aan fitness en het kweken van een zo gespierd mogelijk lijf. "Sommige mensen raken verslaafd aan drugs, alcohol of sigaretten, maar voor mij was dat de sportschool", vertelt de 34-jarige zanger, die zo'n drie uur per dag sportte, in een interview met Mirror.

De artiest, die in 2000 hits scoorde met 7 Days en Walking Away, was niet alleen verslaafd aan sporten, hij was ook geobsedeerd door eten. "Ik wist precies wat ik op een dag binnenkreeg, qua voedingswaarden en calorieën", aldus David.

Lees het artikel