Meer dan half miljoen kijkers voor SBS-documentaires MH17

Meer dan een half miljoen kijkers hebben woensdagavond afgestemd op de twee documentaires die SBS6 uitzond over de MH17-ramp. 

Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde kijkcijfers van Stichting Kijkonderzoek.

De eerste documentaire was om 20.30 uur een special van Hart van Nederland die was gemaakt in het Brabantse dorp Neerkant. De hechte gemeenschap in de Peel verloor door de vliegtuigramp op 17 juli 2014 een gezin met twee ouders en vier kinderen.

In de SBS-uitzending Het dorp dat zes mensen verloor vertelden betrokkenen hoe zij omgaan met het verlies van hun vrienden, buren en klasgenootjes. Die trok 682.000 kijkers.

Rampplek

De special werd om 21.25 uur opgevolgd door de documentaire MH17: Werken op de rampplek. Hierin vertelden correspondent Olaf Koens en fotograaf Pierre Crom aan documentairemaakster Jessica Villerius wat zij aantroffen toen ze als eersten op de rampplek in het oosten van Oekraïne arriveerden.

Professionals van Defensie en de politie blikten in de documentaire terug op de repatriëring en de identificatie van de slachtoffers. Daar keken 871.000 mensen naar.

Meer documentaires

Zondag stemden 823.000 kijkers om 22.00 uur af op RTL4 voor de documentaire OverLEVEN na vlucht MH17. Voor deze documentaire volgde Roelof Hemmen vier nabestaanden van slachtoffers.

NPO1 zendt donderdagavond om 20.30 uur een documentaire uit van Michiel van Erp onder de titel MH17: Het verdriet van Nederland.

17 juli

Het is vrijdag precies een jaar geleden dat vlucht MH17 van Malaysia Airlines werd neergehaald boven het oosten van Oekraïne.

Het toestel was onderweg van Schiphol naar Kuala Lumpur. Alle 298 mensen aan boord kwamen om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Van twee Nederlanders is niets teruggevonden en het is de vraag of dat ooit nog lukt.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie