SBS en NOS wijden extra uitzendingen aan herdenking MH17

SBS en NOS wijden woensdag en vrijdag extra uitzendingen aan de vliegramp in Oekraïne, 17 juli een jaar geleden. In een extra NOS Journaal wordt vrijdag aandacht besteed aan de herdenkingsbijeenkomst voor de ramp met vlucht MH17, SBS wijdt de woensdagavond aan de ramp.

De extra uitzending van het NOS Journaal is vrijdagmiddag om 16.30 uur te zien op NPO2 en duurt een kwartier. 

De herdenkingsbijeenkomst met nabestaanden en leden van het kabinet is besloten en wordt niet live uitgezonden. De NOS maakt opnames van de bijeenkomst in Nieuwegein. In overleg met de organisatie geeft de omroep fragmenten vrij waarvan ook andere nieuwsmedia gebruik kunnen maken.

Woensdag zendt SBS een speciale uitzending van Hart van Nederland uit om 20.30 uur, waarna de documentaire Werken op de rampplek om 21.30 uur te zien is. In Hart van Nederland MH17: het dorp dat zes mensen verloor worden mensen gesproken die in hetzelfde dorp wonen als het gezin van zes, dat om het leven kwam bij de ramp.

Het is vrijdag precies een jaar geleden dat het vliegtuig van Malaysia Airlines boven het oosten van Oekraïne neerstortte. Bij de vliegramp kwamen alle 298 mensen aan boord om het leven, onder wie 196 Nederlanders.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie