Tom Cruise moet een leidende rol gaan spelen in het nieuwe tv-imperium van Scientology. De kerk trok 50 miljoen dollar (45 miljoen euro) uit voor eigen tv- en filmstudio's in Hollywood.

In de studio's wordt een eigen televisiestation gehuisvest, zo meldt Daily Mail.

De acteur is al een prominent gezicht van de omstreden kerk, en het is dan ook de bedoeling dat hij een van de kopstukken wordt van het zogenaamde Scientology Media Productions.

De nieuwe studio wordt het thuis van een televisiezender met nieuwsprogramma's en het is de bedoeling dat de studio promotiefilms voor de kerk gaat maken. De studio is groter dan die van Paramount en Universal en daarmee wil de studio ook de producties van 'gewone' Hollywoodfilms aantrekken.

Volgens ingewijden was Scientology al langer betrokken bij producties van enkele films van Tom Cruise. Zo zouden er sets zijn gebouwd voor de film Far And Away in de hoofdvestiging van de kerk.

Ook gaat het gerucht dat in de nieuwe studio een realityshow gemaakt wordt waarin Cruise kandidaten ontvangt voor een potentiële nieuwe liefdesrelatie.

Bewijzen

De langverwachte studio is volgens kenners gebouwd door leden van de kerk die zichzelf middels een project van Scientology moesten bewijzen als waardig lid. Daarom zouden ze slechts vijftig dollar per week betaald hebben gekregen voor hun werk.

Andere arbeiders zouden het werk verzet hebben als 'werkstraf' omdat ze de regels van de kerk zouden hebben geschonden.