In samenwerking met de Superguide van Veronica Magazine zet NU.nl de leukste en meest interessante films, programma's en series van de week op een rijtje.

Met onder meer Ranking the Stars, een portret van Matthijs van Nieuwkerk en North Sea Jazz.

North Sea Jazz 2015 - zaterdag 11 juli, 21.55 uur, NPO 3

Liefhebbers slaan de jazzhands op elkaar bij de line-up dit jaar. Drie dagen lang knalt de jazzwereldtop het dak van de Rotterdamse Ahoy eraf. Onder hen Emeli Sandé. De oud-studente geneeskunde raakte besmet met het zangvirus en is daar (zo fijn voor ons) nooit van genezen. Dit weekend steekt ze haar publiek aan op het North Sea Jazz Festival, dat dit jaar zijn 40-jarig bestaan viert.

Idris Elba: No Limits - zaterdag 11 juli, 21.00 uur, Discovery Channel

Idris Elba (The Wire) "has need for speed". Hij gaat de zwaarste snelheidsuitdagingen aan. In zijn Bentley verbreekt hij zelfs de historische Flying Mile: een heel chique 290 km per uur.

Ranking the Stars - zondag 12 juli, 21.10 uur, NPO 3

Een groep vlot gebekte en niets ontziende BN'ers zit er weer klaar voor om elkaar verbaal neer te sabelen. En dat wordt janken, maar gelukkig meestal van het lachen. Jan Versteegh, Richard Groenendijk en Patty Brard gaan onder anderen zelf met de billen bloot maar mogen ook tikken uitdelen.

Brandpunt Profiel - zondag 12 juli, 22.35 uur, NPO 2

Hoe flikt-ie het toch, avond aan avond? Matthijs van Nieuwkerk duikt in DWDD vol  enthousiasme in elk onderwerp en op iedere gast. Al tien jaar bedrijft hij het presentatorschap als topsport. Maar wat is zijn geheim?

The Happenings - maandag 13 juli, 21.15 uur, NPO 3

In 1938 liet Orson Welles met zijn radioprogramma War of the worlds al talloze Amerikanen geloven dat er buitenaardse wezens op aarde waren geland. Nu 77 jaar later is er een nieuw duo oplichters opgestaan, dat gewapend met een arsenaal aan high-tech illusies en social media-strategieën probeert om de naïeve stadsbewoners in de VS en Engeland te misleiden.

Life Story - dinsdag 14 juli, 20.30 uur, NPO 1

Alle begin is moeilijk, maar sommige dieren staan zodra ze gebboren zijn al voor hun grootste uitdaging. Je zal maar een hongerig brandgansje zijn, dat nog nat achter de oren van een hoge rots af moet springen.

Hart van Nederland Special - woensdag 15 juli, 20.30 en 21.30 uur, SBS6

Op 17 juli 2014 werd vlucht MH17 boven de Oekraïne uit de lucht geschoten. Voor de nabestaanden stortte op die dag ook hun wereld in. Een jaar na de ramp blikt SBS6 uitgebreid terug op de desastreuze vlucht met twee documentaires. In MH17: Het dorp dat zes mensen verloor, duiken we in het dorpje Neerkant dat door de ramp een gezin met vier kinderen moet missen. In MH17: Werken op de rampplek vertellen professionele hulpverleners aan Jessica Vilerius wat ze aantreffen op de rampplek. Om stil van te worden.

Close Up: Robin Williams Remembered - donderdag 16 juli, 22.45 uur, NPO 2

De vorig jaar overleden Robin Williams werd bekend als alien Mork en groeide uit tot een bij publiek en collega’s geliefd komiek en acteur. In Robin Williams Remembered komt hij zelf aan het woord in één van zijn laatste interviews.

2Doc: Hip Hop - Eration - vrijdag 17 juli, 20.25 uur, NPO 2

Een groep van dertig (hoog)bejaarden bereidt zich op een klein eilandje voor de kust van Nieuw-Zeeland voor op de wereldkampioenschappen hiphopdansen in Las Vegas. Manager Billie Jordan: "Jullie gaan allemaal mee, al is het in een urn." Inspirerend, hartverwarmend en zeer komisch.