Rob Kamphues is blij dat hij KRO-NCRV heeft verruild voor de commerciële zender SBS6. Hij kampte bij de omroep met een "veel te hoge werkdruk."

Dat vertelt hij woensdag in gesprek met AD.

De presentator liet eerder weten dat hij niet alleen emotioneel beladen programma's wilde maken. "Ik wilde niet eeuwig op die emotionele locomotief blijven zitten en eens iets met humor en avontuur doen. Dat vond de KRO-directie geen goed plan. Maar hoofdzaak was de veel te hoge werkdruk die op mij werd gelegd."

Kamphues noemt een voorbeeld. "Mede door de bezuinigingen maakte ik voor Rapport Voor Mijn Ouders op een gegeven moment zeven reportages op een dag. En dan heb je het over kinderen die gepest worden en gevoelens van zelfmoord ervaren. Totale roofbouw was het."

Modder gooien

Maar de presentator wil absoluut niet met modder gooien. "Dat moet je niet als ex-partners gaan doen, ook al heb ik van alles te zeggen over het verschil van inzicht tusen mij en de KRO."

Toch maakt Kamphues binnenkort voor SBS6 het programma Mijn Laatste Keer, waarin hij vijf ernstig zieke en uitbehandelde mensen volgt. Het programma is vanaf volgende week bij de commerciële zender te zien.