Hoofdredacteur Wilbert de Vries heeft besloten om na acht jaar afscheid te nemen van Tweakers. Wout Funnekotter is zijn opvolger.

Dat laat De Vries dinsdag op zijn website weten.

"Voor velen komt dit besluit wellicht als een verrassing, maar voor mijzelf was al duidelijk dat ik niet eeuwig bij Tweakers zou blijven werken", schrijft De Vries. "Omdat ik wist dat ik niet de manager wil zijn die blijft zitten om de hypotheek veilig te stellen, heb ik ruim een jaar terug aan mijn bazen aangegeven dat ik eind 2015 een nieuwe uitdaging zou gaan zoeken."

In zijn brief laat De Vries weten dat hij door moederbedrijf De Persgroep gevraagd is om met "enkele andere pioniers een hyperlokaalproject binnen het bedrijf te starten. Wat dit project concreet omvat en hoe het eruit gaat zien, is nog onbekend. Dat moet allemaal nog bedacht en uitgevoerd gaan worden, en dat is nu net wat mij trekt."

Tweakers Pricewatch

In zijn periode als hoofdredactreur won de Tweakers Pricewatch voor maar liefst vier keer website van het jaar geworden. De Website van het Jaar is een publieksprijs.

Ongeveer 600.000 mensen brachten vorig jaar hun stem op websites in 23 categorieën. Per categorie waren twee prijzen te winnen: voor design, navigatie en inhoud (beste site) en voor populariteit.

Funnekotter, de huidige adjunct-hoofdredacteur, wordt per 1 augustus aangesteld als de nieuwe hoofdredacteur van Tweakers.