De spanningen tussen het personeel en de directie van KRO-NCRV lopen hoog op, schrijft de Volkskrant maandag op basis van vertrouwelijke gesprekken met medewerkers. Vooral de positie van mediadirecteur Taco Rijssemus zou wankelen. 

Personeelsleden van de publieke omroep zouden Rijssemus gebrek aan leiderschap, een tekort aan visie en slechte communicatie verwijten. 

Vorige maand stuurde een aantal medewerkers een petitie naar de directie om de salarisverhoging van zakelijk directeur Yvonne de Haan en Rijssemus ongedaan te maken. Daar werd geen gehoor aan gegeven. Wel zou Rijssemus zijn begonnen aan een charmeoffensief. 

Begin dit jaar werd een reorganisatie doorgevoerd, waarover Rijssemus volgens de anonieme medewerkers zijn personeel nauwelijks inlichtte. "Het was een grote puinhoop."

Een woordvoerder van de omroep noemt het artikel in eerste instantie desgevraagd "oud nieuws en tendentieus". Volgens de omroep leiden bezuinigingen altijd tot discussie. "Dat is goed en de directie heeft tijdens interne bijeenkomsten ook uitgenodigd tot discussie."

De omroep wil verder niet reageren op "anonieme bronnen die oude en ook incorrecte verhalen verspreiden".

Onschuld

Ook zou de omroeptop tijdens de commotie rond uitspraken van Fons de Poel over politicus Jesse Klaver niet goed hebben gecommuniceerd. De presentator noemde hem een snotneus nadat hij kritiek had op de ABN Amro-top. Omdat De Poel zelf een commerciële klus had gedaan voor die  bank, werd hij van Brandpunt gehaald. 

Volgens een anonieme medewerker was Rijssemus daar zelf verantwoordelijk voor, maar wast hij zijn handen nu in onschuld.  "De directie heeft dit maar laten doorsudderen, totdat de hele boel knapte."