In samenwerking met de Superguide van Veronica Magazine zet NU.nl de leukste en meest interessante films, programma's en series van de week op een rijtje.

Deze week onder meer Wimbledon, de Detectivenacht en Studio Tour. 

Detectivenacht - zaterdag 27 juni, 23.10 uur bij NPO 1

De detectivemaand (vanaf 1 juli) is inmiddels jaarlijks vaste prik en daar hoort een passende opening bij in de vorm van de Detectivenacht. Tot het krieken van de dag mogen we mee aan de hand van gewiekste detectives om de meest schrijnende whodunnits op te lossen. We zien onder andere Inspector Gently en Lewis aan het werk. Twee (speur)neusjes van de detective-zalm.

Bureau Sport - zaterdag 27 juni, 21.05 uur bij NPO 3

Het is koers! En de start in het Utregse stadsie bezorgt ook de mannen van Bureau Sport wielerkoorts. Het medicijn: Zeven speciale uitzendingen over mythes en mysteries rondom de wielersport én de Tour de France.

Brandpunt Reporter - zondag 28 juni, 22.35 uur bij NPO 2

Waarom vloog Malaysia Airlines wel boven Oekraïens oorlogsgebied en andere maatschappijen al jaren niet meer? Brandpunt Reporter kijkt voorbij de marketingoorlog en zoekt naar antwoorden in de schimmige wereld van airlines en inlichtingendiensten.

Goede Tijden, Slechte Tijden - maandag 29 juni, 20.00 uur bij RTL 4

Van een (symbolische) wederopstanding is niemand vies in Soapland. En daarom kijken wij er ook niet raar van op dat Linda Dekker (Babette van Veen) vanaf maandag weer rondbanjert in de Meerdijkse klei. En dat belooft wat, want Linda had altijd al smeuïge controverses aan haar (bevallige) achterste kleven.

Wimbledon - maandag 29 juni, 14.45 uur bij BBC 1

Met z’n clowneske outfit leek Stan Wawrinka niet de aangewezen persoon om het Nadal, Federer, Djocovic en Murray moeilijk te maken. Tot hij in de finale van de Australian Open in 2014 Nadal terug naar Spanje sloeg en Djocovic een aantal weken geleden in Parijs met de grond gelijk maakte. Lukt dat hem ook op het heilige gras?

Death in Paradise - dinsdag 30 juni, 22.50 uur bij NPO 1

Detective Richard Poole staakt als stiff upper lip Brit vertmakelijk af tegen de tropijsche setting van het Caribisch eiland Sain-Marie. Maar desondanks weet hij samen met speurneus locale Camille Bordey altijd zaken te kraken. Wanneer het zangeresje Aimee – vriendin van Camille – wordt vermoord, komt het duo in actie.

TV Special: De Uitdaging - woensdag 1 juli, 20.30 uur bij NPO 1

Ivo Niehe neemt zijn gasten in deze special mee terug naar hun kindertijd: o.a. Kenny B., Gerdi Verbeet en topballerina Michaela DePrince delen bijzondere verhalen met ons uit hun jeugd. We zouden bijna vergeten dat deze special in het teken staat van UNICEF, omdat ieder kind recht heeft op een onbezorgde jeugd.

Studio Tour - donderdag 2 juli, 19.00 uur bij NPO 1

Voor het eerst in twaalf jaar moeten we het doen zonder De Avondetappe. En daar was het ook wel tijd voor. Mogen we dat zeggen? Ja dat mogen we zeggen. Mart Smeets is nog wel van de partij maar Dione de Graaf en Gert van ’t Hof nemen de presentatie op zich van dit nieuwe Tour de France programma.

Goede Tijden, Slechte Tijden - vrijdag 3 juli, 20.00 uur bij RTL 4

Nu Nina en Bing een stel zijn, zit er voor Ludo niets anders op dan de vrijer van zijn prinses eens lekker mee uit schieten te nemen. Maar dan blijkt Bing niet zo’n vaste hand te hebben. Hoe loopt dit af?

Dicte - vrijdag 3 juli, 22.25 uur bij NPO 1

Dicte heeft een heel herkenbaar trekje: de misdaadjournaliste doet niet alleen verslag van de misdaden in en om haar geboortedorp Aarhus, maar ze bemoeit zich ook net zo hard met het onderzoek.