Acteur Hans Kesting vond werken voor de televisie helemaal niet leuk. Na een paar jaar kwam hij erachter dat het theater veel beter bij hem past. 

Dat zegt Kesting zaterdag in een interview met NRC Handelsblad.

Hij was jarenlang het gezicht van het programma Taxi en presenteerde verder programma's als Circus Pavlov en De Hans Kesting Show

"Een jaar of tien, twaalf geleden was er voor mij een ommezwaai. Ik richtte me een paar jaar volledig op tv en kwam erachter dat ik het niet leuk vond en het ook echt niet kon. Ik schaam me er totaal niet voor om dat toe te geven."

"Ik schaamde me als ik zag dat het mislukt was. Ik durfde de staat niet op, uit angst voor het oordeel van bekenden, en zat onder de eczeem van de zenuwen. Zelfs mijn ouders, die onvoorwaardelijk alles mooi vonden, zeiden: 'Hans, hou er in godsnaam mee op'."

"Op pad gaan, reportages, dat vond ik leuk. Maar in zo'n studio met livepubliek en een autocue, dat kon ik gewoon niet, klaar. Na dat inzicht was die onrust uit mijn lijf."

Toneel

"Terug bij Toneelgroep Amsterdam voelde letterlijk als thuiskomen. Toen kwam Othello langs, en dat zette me weer op de kaart. Die rol gaf mij vertrouwen: dit kan ik echt. En sindsdien is het een duidelijke zaak: toneel is mijn ware biotoop."

Kesting kreeg een week geleden de Albert van Dalsumring, een belangrijke onderscheiding in de Nederlandse toneelwereld.