Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Hans Kraay jr. vertrekt bij SBS 

Hans Kraay jr. en SBS gaan de samenwerking stopzetten. Volgens de omroep is er te weinig werk voor de presentator om het contract te verlengen.

"Ik heb altijd met veel plezier bij SBS gewerkt en kijk nu uit naar nieuwe uitdagingen en nieuwe mogelijkheden", aldus Kraay jr..

Lees het hele artikel

J.K. Rowling schrijft nieuw Harry Potter-verhaal voor toneel 

J.K. Rowling heeft in het geheim gewerkt aan een toneelstuk over Harry Potter. Harry Potter and the Cursed Child vertelt een nieuw verhaal in de wereld van de tovenaarsleerling.

"Ik ben heel blij dat ik vandaag mag bevestigen dat er een nieuw toneelstuk genaamd Harry Potter and the Cursed Child zal openen in Londen, volgend jaar", schrijft Rowling.

Lees hier het hele artikel

Jessie J na operatie niet naar Rock Werchter 

Jessie J heeft haar optreden op Rock Werchter afgezegd. De Britse zangeres werd eerder deze week geopereerd en het herstel duurt langer dan voorzien. De zangeres vertelde haar fans eerder deze week al dat ze onder het mes was gegaan en een tijdje rust nodig had. Ze wil niet zeggen waarvoor. 

Circa Waves is toegevoegd aan het programma.

Lees hier het hele artikel

Paskal Jakobsen wil geen 'gezapige veertiger' worden 

Paskal Jakobsen, de zanger van Bløf, verlangt soms terug naar vroeger. "Het uitgaan, de nacht, de drank, de aandacht die de band met zich meebracht. Dat was allemaal leidend in mijn leven."

"Ik heb nog steeds de behoefte om dat gevoel af en toe weer aan te raken. Dat doe ik met mijn vrienden, de band, maar ook met mijn eigen meisje. Dat moet je ook blijven doen, ik wil niet zo'n gezapige veertiger worden", zegt Jakobsen in gesprek met NU.nl. 

Lees hier het hele artikel

Kanye West vindt beroemdheden te egoïstisch 

Kanye West geeft af op beroemdheden die volgens hem hun "stem alleen voor geld gebruiken".

"Zij gebruiken hun stem niet om mensen te helpen. Heel veel beroemdheden zijn geobsedeerd door geld. Ik praat over politiek, zoals het moet. Want de wereld is een zooitje. En 90 procent van de beroemdheden gebruiken hun stem alleen voor zichzelf en geld."

Lees hier het hele artikel

Taylor Swift en Calvin Harris zijn rijkste koppel 

Taylor Swift en Calvin Harris hebben Beyoncé en Jay Z van de troon gestoten als best betaalde bekende koppel.

De zangeres en de dj harken samen 146 miljoen dollar (130 miljoen euro) per jaar binnen. Behalve met hun muziek, verdienen beide muzikanten ook flink door zich op te werpen als gezicht voor diverse merken.

Lees hier het hele artikel

Rapper Lil' Kleine betrokken bij vechtpartij 

Rapper Lil' Kleine is woensdagavond betrokken geweest bij een vechtpartij in Amsterdam. Online zijn donderdag beelden verschenen van de ruzie, waarbij de rapper een aantal klappen heeft gekregen.

In de video, die vrijdag is opgepakt door verschillende media, is te zien hoe de rapper eerst een verbale ruzie heeft met iemand, waarna er over en weer wordt geduwd en geslagen.

Lees hier het hele artikel