Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Avengers-acteur Patrick Macnee overleden

De Britse acteur Patrick Macnee is donderdag op 93-jarige leeftijd overleden. Hij werd wereldberoemd met zijn rol in de tv-serie The Avengers, waarin hij de rol van John Steed speelde.  

The Avengers ging over twee geheim agenten. Steed droeg altijd een bolhoed en paraplu bij zich, die altijd vol trucjes en foefjes zaten. De serie liep acht jaar en telde 161 afleveringen. 

Lees het artikel

Film Prins toont 'wereld die nog niet is gezien in Nederlandse cinema' 

Regisseur Sam de Jong creëert met de film Prins, een "wereld die nog niet is gezien in Nederlandse films".

"Zo woont de 'badguy' van de film (Freddy Tratlehner) in een garagecomplex, rijdt hij in een paarse Lamborgini en slacht hij varkens in z'n hobbyruimte", vertelt De Jong tegen NU.nl.

Lees het interview

Filmrecensie: Kidnapping Freddy Heineken is geen verrijking 

Sam Worthington als Willem Holleeder, Jim Sturgess als Cor van Hout en Anthony Hopkins als hun slachtoffer Freddy Heineken. De cast van de verfilming van Nederlands beroemdste ontvoeringszaak is, eh, geen klein bier.

Maar ja, het ging in 1983 dan ook om het hoogste losgeld ooit betaald: 35 miljoen gulden. Zo winstgevend was de eerste verfilming, De Heineken ontvoering (Maarten Treurnier. 2011) in elk geval niet, met een Nederlandse boxoffice van 2,8 miljoen euro.

Lees de recensie

Natuurfilm De Nieuwe Wildernis is succes in buitenland

De natuurfilm De Nieuwe Wildernis, over de flora en fauna in de Oostervaardersplassen, is ook een succes in het buitenland.

De film was in Duitsland in de bioscoop te zien en is door diverse landen aangekocht voor vertoning en televisie. De Nieuwe Wildernis is of wordt onder meer in Japan, Italië, Frankrijk, Spanje, Zuid-Korea en Turkije vertoond.

Lees het artikel

Roxeanne Hazes geeft gebruik lipfillers toe 

Roxeanne Hazes heeft op Facebook toegegeven dat ze haar lippen laat opvullen. "Inderdaad... ik laat mijn lippen opvullen met fillers", schrijft de zangeres.

De 22-jarige dochter van André Hazes zegt dat ze al een tijdje de vraag krijgt waar ze haar lippen laat opvullen.

Lees het artikel

Courtney Love vlucht uit 'gegijzelde taxi' in Parijs 

Courtney Love is in een gevaarlijke situatie beland toen haar chauffeur gegijzeld werd door woedende taxichauffeurs in Parijs.

Love zat in een zogeheten Uber Pop, een goedkoop alternatief op reguliere taxi's. Op donderdag demonstreren in Parijs vele taxichauffeus, die de Uber Pop oneerlijke concurrentie vinden. Love heeft via Instagram enkele beelden gedeeld.

Lees het artikel

Slipknot-frontman wil mensen met selfiesticks 'in elkaar slaan' 

Corey Taylor, de frontman van Slipknot, ergert zich aan mensen die een selfiestick gebruiken tijdens een concert. Hij wil die mensen "in elkaar slaan met een honkbalknuppel."

De selfiestick is onder andere verboden op Amerikaanse festivals, maar ook bijvoorbeeld in de Ziggo Dome. Dat bevalt Taylor. "Als ik iemand met zo'n selfiestick zie, dan sla ik hem of haar helemaal kapot", aldus de zanger.

Lees het artikel

Medium Derek Ogilvie stopt met optredens in Nederland 

Het zelfbenoemde medium Derek Ogilvie stopt met zijn Nederlandse theateroptredens. Middels zijn The Finale Unexpected Tour zal hij afscheid nemen van het Nederlandse publiek.

Volgens de vijftigjarige Brit is het tijd voor een nieuwe uitdaging. In zijn voorlopig laatste tour door dertien theaters in Nederland hoopt hij 'voor de laatste keer een groot aantal mensen comfort, liefde en steun te kunnen bieden door contact te leggen met hun overleden dierbaren'. 

Lees het artikel

Conchita Wurst gaat topless voor tijdschrift 

Songfestivalwinnares Conchita Wurst is topless gegaan voor de cover van het tijdschrift Rolling Stone.

Op de foto is een halfnaakte Wurst te zien, die haar tepels heeft afgeplakt. "Ik ben er zo trots op om op de voorkant van de Duitse Rolling Stone te staan!", schrijft de winnares van het Songfestival van 2014.

Lees het artikel