Bijna 1 miljoen mensen hebben woensdagavond de ingelaste uitzending van Ali B op Volle Toeren gezien. In de uitzending stond de dinsdag overleden Thé Lau centraal.

Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

941.000 mensen zagen de uitzending, die werd ingelast als eerbetoon aan de overleden zanger. Een herhaling van Droomhuis Gezocht moest ruimte maken voor de uitzending.

NPO3 zond woensdagavond om 21.50 uur een portret uit van de dinsdag overleden zanger, met aansluitend het afscheidsconcert dat The Scene, de band waar Lau de zanger en gitarist van was, vorig jaar juni in de Heineken Music Hall gaf. Die uitzendingen staan niet in de top 25 van best bekeken programma's.

Ook in verschillende talkshows en nieuwsuitzendingen werd ruimte gemaakt voor een eerbetoon aan Lau. Zondag wordt in de Amsterdamse poptempel Paradiso een speciale bijeenkomst georganiseerd.

Woensdagavond werd het 20.00 uur Journaal het beste bekeken, 1,49 miljoen mensen zagen die uitzending. Ook Goede Tijden Slechte Tijden (1,47 miljoen kijkers) en Lewis (1,3 miljoen kijkers) werden woensdagavond goed bekeken.