Peter Timofeeff neemt na bijna achttien jaar trouwe dienst afscheid van RTL. De 65-jarige weerman gaat woensdag met pensioen en keert niet meer terug op televisie.

Timofeeff nam woensdagavond afscheid van zijn kijkers.

"Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van een hele mooie periode in mijn leven", laat Timofeeff weten.

"Ik heb altijd met veel plezier bij RTL gewerkt. Nu breekt er een mooie nieuwe periode aan, waarin ik samen met mijn vrouw leuke dingen ga ondernemen. Veel mensen zijn benieuwd hoe het met me gaat. Het gaat heel goed met me, ik zit nog steeds in het herstelproces en dat duurt heel lang. Maar we zijn op de goede weg."

De weerman werd in september 2014 nog getroffen door een hersenbloeding. Daar is hij nog steeds van aan het herstellen.

De weerman presenteerde sinds 1990 weerberichten, aanvankelijk bij de NOS met Erwin Kroll. Na een kort uitstapje naar het toenmalige Weer Kanaal begon begon hij op 1 januari bij RTL 5. De meteoroloog werkt sinds 1997 voor RTL.

Walk of Fame

Ook maakte de 65-jarige Timofeeff woensdag in het bijzijn van zijn collega's de handafdruk voor de tegel op de RTL Walk of Fame. Andere RTL-iconen met een eigen tegel op de Walk of Fame zijn de presentatoren Irene Moors, Carlo Boszhard en Jan de Hoop.

In september van vorig jaar werd Timofeeff getroffen door een hersenbloeding. Tijdens het herstelproces bereikte hij de pensioengerechtigde leeftijd. "Het is een flits, je ligt daar en in de praktijk geldt voor mij dat je eigenlijk dan meteen met pensioen bent", blikt hij terug in RTL Boulevard. "Maar dat realiseer je je helemaal niet."

Korter lontje

"Je verandert ook als mens, je krijgt een wat korter lontje, je wordt misschien wat spontaner juist aan de andere kant ook weer", legt Timofeeff uit wat de gevolgen van de hersenbloeding waren. "De mensen thuis, mijn gezin, moeten daarmee leren omgaan. En dat is niet altijd makkelijk."

"Ik ben heel erg blij dat ik er zo ben uitgekomen. En natuurlijk heb ik heel hard gewerkt. Ik heb wel geluk", aldus de meteoroloog. Hij sloot RTL Boulevard af met de weersvoorspellingen.