De vrouw die in de uitzending van het EO-programma Hufterproef werd neergezet als een racist, ziet af van een rechtszaak tegen de omroep.

Dat laat de zoon van Sylvia Voogel woensdag aan RTL Boulevard weten.

Als reden wordt gegeven dat de Evangelische Omroep alsnog de juiste beelden heeft uitgezonden. "Dat ziet ze als een schadevergoeding en ze ontvangt veel lieve berichten. Die geven haar de kracht om de daad van haar leven weer op te pakken", aldus haar zoon.

In de aflevering werd een vrouw met een hoofddoekje racisictisch bejegend door een winkelier. De bedoeling van het programma was het peilen van de reactie van omstanders. Later kregen de winkelende mensen te horen dat de beledigde vrouw een actrice was.

Racist

Sylvia Voogel werd naar eigen zeggen afgeschilderd als een racist, omdat een opmerking die ze maakte verkeerd werd geknipt. In de aflevering is te zien dat ze zegt: "Ja tuurlijk. Logisch. Je hebt gelijk", nadat de winkelier tegen de moslima tekeer was gegaan. Het fragment, dat anderhalve seconde duurt, lijkt te gaan over het afsnauwen van de moslima. 

"Ik was het met hem eens, omdat hij zegt strengere maatregelen te willen nemen tegen diefstal. Mijn opmerking ging niet over de moslima."