RTL4-nieuwslezer Roelof Hemmen wordt de nieuwe presentator van het interviewprogramma in de ochtend op BNR Nieuwsradio.

Hij volgt hiermee Paul van Liempt op, die naar RTLZ vertrekt, zo meldt BNR woensdag.

Het programma krijgt de titel Roelof Hemmen, en is vanaf maandag 3 augustus dagelijks vanaf half 10 te horen. In zijn radioprogramma interviewt Hemmen een gast uit de actualiteit. "Ik vind het geweldig dat ik deze kans krijg", aldus Hemmen.

"Het is ook een grote eer om Paul van Liempt op te volgen. Het programma biedt de mogelijkheid voor langere interviews en daarnaast volgen we het nieuws op de voet. De ideale combinatie voor mij. BNR Nieuwsradio en zeker dit programma passen mij als een goede jas."

B.L.T.

De nieuwslezer was al enige tijd presentator van het programma B.L.T., dat aan het begin van de middag werd uitgezonden. Annette van Soest wordt de vervanger van Hemmen. Zij nam al de vrijdag voor haar rekening.

RTL Nieuws

De nieuwslezer blijft, voor zover bekend, de nieuwslezer van RTL Nieuws. In juni verliet collega Rick Nieman al het programma; Antoin Peeters werd zijn opvolger.

Van Liempt krijgt een eigen talkshow bij de nieuwe televisiezender RTL Z. Iedere avond wordt het programma onder leiding van de presentator live uitgezonden van 21.30 tot 22.30 uur. Het nieuwe RTL Z start op 7 september.