PVV-leider Geert Wilders is boos over het niet uitzenden van Mohammed-spotprenten op de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

Wilders was van plan de spotprenten te laten zien in de zendtijd voor politieke partijen.

Zelf laat Wilders via Twitter weten uit te gaan van sabotage. Hij heeft de video daarna alsnog op YouTube geplaatst.

Ook laat de PVV-leider weten dat de video de volgende keer wel wordt uitgezonden op televisie, zelfs als hij daarvoor naar Hilversum moet reizen.

Menselijke fout

De NPO meldt dat het fout gegaan is bij het bedrijf Infostrada, dat de bestanden uitzendklaar maakt. "Wij hebben de bestanden die we hebben gekregen uitgezonden, maar blijkbaar is het met dit bestand fout gegaan", aldus een woordvoerder van NPO. Nu werd er een oud filmpje uitgezonden. 

"De afspraak is nu om het juiste bestand voor de uitzending van 24 juni aangeleverd te krijgen, zodat we het dan alsnog kunnen uitzenden." 

Een medewerker van Infostrada zegt in een verklaring dat de PVV het juiste bestand had aangeleverd. "Maar door een menselijke fout is het verkeerde filmpje klaargezet. Dat spijt ons."

Excuses

NPO-bestuurder Henk Hagoort heeft Wilders ook al bevestigd dat het om een misverstand gaat, zo twittert de politicus. "Filmpje wordt zeker aanstaande woensdag de vierentwintigste alsnog uitgezonden om 17:55."

NOS-directeur Jan de Jong laat op Twitter weten niet erg blij te zijn met de eerdere tweet van Wilders. Daarin schrijft de politicus over "sabotage van NOS". "Een excuus richting NOS zou niet misstaan toch?", aldus de Jong.