Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Joop van den Ende verkoopt aandelen Stage Entertainment

Joop van den Ende gaat een groot deel van zijn aandelen in Stage Entertainment verkopen aan het investeringsfonds CVC. Met de overname wil het bedrijf groeien naar twintig miljoen bezoekers per jaar. Van den Ende zal slechts veertig procent van de aandelen blijven bezitten.

Dat werd bekendgemaakt tijdens een perspresentatie op vrijdag. De 73-jarige is nu nog de enige aandeelhouder van Stage Entertainment. Hij was al ruim anderhalf jaar op zoek naar een geschikte partner om de onderneming verder te kunnen laten groeien.

Lees het artikel

Zanger Eddy Wally met hoge koorts naar ziekenhuis

Eddy Wally is met spoed in een Belgisch ziekenhuis opgenomen. Persbureau Belga meldt dat de 82-jarige zanger last heeft van een longontsteking die gepaard gaat met hoge koorts.

Een woordvoerder van het verzorgingshuis waar Wally woont, laat het persbureau weten dat de zanger uit voorzorg naar het ziekenhuis is gebracht. "Het is beter dat hij in de beste omstandigheden verzorgd wordt."

Lees het artikel

Jeremy Clarkson niet terug naar BBC om pedofielenopmerking 

Jeremy Clarkson zou door zijn voormalig werkgever zijn teruggevraagd. De presentator zag een terugkeer naar de BBC echter niet zitten, omdat iemand bij de omroep hem met de pedofiel Jimmy Savile zou hebben vergeleken.

Dat heeft de 55-jarige Brit aan de The Sun verteld. "Ik had een ontmoeting met een afgevaardigde van de BBC en ze vroegen me of ik terug wilde komen", aldus Clarkson die werd ontslagen nadat hij een collega had geslagen na een ruzie over een avondmaal.

De BBC ontkent het verhaal van Clarkson.

Lees het artikel

Chris Pratt wil mannen vaker als lustobject

Chris Pratt zit er helemaal niet mee dat hij, nu hij gespierder is, regelmatig halfnaakt te aanschouwen is op het internet. "Het is tijd dat mannen ook eens als lustobject worden neergezet."

Pratt viel voor zijn rollen in Guardians of the Galaxy en Jurassic World flink wat kilo's af: waar hij in de tv-serie Parks and Recreation nog bekend stond om zijn dikke buik, is hij inmiddels bekend om zijn wasbordje.

"Het is heel belangrijk voor mijn carrière geweest, dat ik zo veranderd ben en hoe ik er uit zie", aldus de 35-jarige acteur.

Lees het artikel

Guus Meeuwis maakt nieuw album voor de zomer af 

Guus Meeuwis is druk bezig met zijn nieuwe plaat. "Het album moet voor de zomer klaar zijn en dan komt het na de zomer uit."

"Er staan allemaal nieuwe liedjes op", aldus Meeuwis. "We hebben er nu al negen af." Naast zijn nieuwe album is de zanger ook nog druk met zijn Groots met een zachte G-concerten, zaterdagavond wordt zijn show in het Philips Stadion in Eindhoven live uitgezonden bij RTL4.

Lees het artikel