Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

OM eist enkel voorwaardelijke straf tegen afperser De Mol

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag een voorwaardelijke celstraf van tien maanden geëist tegen 'afperser' Dirk M. Justitie eist ook een gevangenisstraf van 141 dagen, gelijk aan de voorlopige hechtenis.

Van justitie hoeft dat de afperser van John en Linda de Mol dus niet nog langer de cel in. Wel wil de officier dat er een contactverbod komt met John de Mol, Linda de Mol en haar kinderen en een locatieverbod voor de woningen. Het OM eist verder een proeftijd van drie jaar. 

Lees het hele artikel

BBC houdt open auditie voor co-presentatoren Top Gear

Het nieuwe team van het BBC-programma Top Gear wordt samengesteld met open audities. Dat vertelt de kersverse presentator van het programma Chris Evans in het BBC-radioprogramma The One Show. 

"Man, vrouw, oud, jong, het maakt niet uit", zei Evans volgens de Britse krant The Guardian. "Het enige wat belangrijk is, is dat je van auto's moet houden en je moet wat van auto's weten."

Bekijk het hele artikel

Recensie: 'Age of Adaline maakt Michiel Huisman nieuwe Rutger Hauer'

Romantische fantasyfilm rond Blake Lively onderstreept vooral het 'leading man' charisma van Michiel Huisman, in zijn eerste Amerikaanse hoofdrol. 

The Age of Adaline onderstreept ook voor het Amerikaanse publiek dat Huisman een ster is om rekening mee te houden. Huisman is de nieuwe Rutger Hauer, en het kan geen toeval zijn dat ze allebei Floris hebben gespeeld; Hauer in de legendarische tv-serie, Huisman in de filmversie van 2004.

Lees onze hele recensie | Dit vonden anderen van The Age of Adaline

Video: Trailer The Age of Adaline

Boer zoekt vrouw-kandidaat Jan woont samen met Rianne 

Boer Zoekt Vrouw-deelnemers Jan en Rianne zijn gaan samenwonen. Rianne is ingetrokken op zijn schapenmelkerij op Texel. "Ik zou voor geen goud meer terug willen. Het is heerlijk om hier te wonen!", aldus Rianne in haar update.

Lees het hele artikel

Nederlands Film Festival opent met komische film J Kessels 

De komische roadmovie J Kessels opent op 23 september de 35e editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt. 

J Kessels vertelt over de roadtrip van een pulpschrijver (Fedja van Huet) met zijn favoriete personage (Frank Lammers).

Bekijk het hele artikel