Het nieuwe team van het BBC-programma Top Gear wordt samengesteld met open audities. Dat vertelt de kersverse presentator van het programma Chris Evans in het BBC-radioprogramma The One Show

"Man, vrouw, oud, jong, het maakt niet uit", zei Evans volgens de Britse krant The Guardian. "Het enige wat belangrijk is, is dat je van auto's moet houden en je moet wat van auto's weten."

Ook Nederlanders mogen auditie doen. "We hopen dat we geweldige reacties krijgen, niet alleen uit Groot-Brittannië, maar uit de hele wereld."

Ook James May en Richard Hammond waren volgens Evans gevonden door audities. "Dus we gaan audities houden, niet alleen voor beroemde mensen, maar ook voor mensen die de show kijken."

Video

Belangstellenden moeten een video van dertig seconden opsturen, waaruit blijkt dat ze "zin, honger en een behoefte" hebben om het autoprogramma te presenteren. De nieuwe show moet in maart of april volgend jaar op televisie te zien zijn. 

Evans houdt er rekening mee dat de audities nergens op uitdraaien. "Als niemand goed is, krijgt niemand de baan." De presentator benadrukt dat het niet om een stunt gaat. "

De BBC heeft eerder al laten weten dat de show met Evans als presentator meer activiteit van het publiek gaat krijgen. Zo mogen mensen in het publiek ook rondjes racen op het bekende parcours.

Clarkson

De 49-jarige Evans vervangt Jeremy Clarkson, die eerder dit jaar door de BBC werd ontslagen. De autoliefhebber tekende een contract voor drie jaar, zo werd eerder dit jaar bekendgemaakt.

Clarkson werd aan de kant gezet na een reeks schandalen. Een uit de hand gelopen ruzie met een producent van het programma was uiteindelijk de druppel.

Video: Chris Evans nieuwe presentator Top Gear