3FM-dj Paul Rabbering gaat dit najaar met het Rode Kruis naar een nader te bepalen conflictgebied om reportages te maken voor Serious Request 2015. Het is nog niet bekend waar de reis naartoe gaat. "Ik vind het heel spannend."

Rabbering gaat sowieso naar een conflictgebied, 'maar het moet wel veilig zijn'. "Ik moet wel terugkomen met een verhaal. Het Rode Kruis bepaalt en ik vertrouw ze daarmee", zegt de dj zondag op Pinkpop.

De dj maakte zondag het doel van de jaarlijkse inzamelingsactie van 3FM bekend. Het geld dat wordt opgehaald vanuit het Glazen Huis in Heerlen gaat naar de toekomst van jongeren in oorlogsgebieden als Syrië, Zuid-Soedan en de Westelijke Jordaanoever.

Stille ramp

"De conflicten daar zijn bekend. Maar de stille ramp die zich daar voltrekt, is dat jonge mensen zich in die gebieden niet kunnen ontwikkelen. Vraag ze wat ze het liefste willen en ze zeggen 'naar school'."

Het geld van Serious Request zal onder meer worden besteed aan lesmateriaal en het opleiden van docenten.

Rabbering ging eerder al met het Rode Kruis op pad. In 2009 reisde hij naar Sumatra en vorig jaar naar Zambia om te kijken hoe het SR-geld daar werd besteed.