In samenwerking met de Superguide van Veronica Magazine zet NU.nl de leukste en meest interessante films, programma's en series van de week op een rijtje.

Deze week onder meer Mark Rutte in Brandpunt ProfielDWDD Summerschool en De Beste Zangers van Nederland.

24 uur van Le Mans - zaterdag 13 juni, 14.00 uur, RTL 7

Maak de koffie vandaag maar wat sterker want het komend etmaal wordt voor de 83ste keer de 24 uur van Le Mans gereden. Deze legendarische lange afstandsrace vindt jaarlijks plaats in het noordwesten van Frankrijk. Dat betekent 24 uur vol gas genieten tot aan de finish.

De beste zangers van Nederland - zaterdag 13 juni, 20.25 uur, NPO 1

Julia van der Toorn had een week na haar auditie in The Voice of Holland al een dikke nummer 1 hit te pakken met haar vertolking van de Britney-klassieker Oops!... I Did It Again. Op Ibiza gaat ze de strijd aan met de ‘creme de la crème’ van zingend Nederland.

Brandpunt Profiel - zondag 14 juni 22.35 uur, NPO 2

Wat weten we van Mark Rutte? Het leven en de loopbaan van onze ongenaakbare minister-president lijken bijna onomstreden, maar worden in Brandpunt Profiel onder de loep genomen. Collega’s en vakgenoten praten over zijn driftbuien, drijfveren en zijn rol als ‘behendig makelaar’ binnen de politieke arena.

The Finder - maandag 15 juni, 21.25 uur, RTL 4

Walter Sherman is een oorlogsveteraan die met een hersenbeschadiging het front in Irak moet verlaten. Eenmaal thuisgekomen blijkt dat elk voordeel zijn nadeel heeft…

Na dertien afleveringen werd The Finder in de VS alweer van de buis gehaald maar misschien vinden wij het wel een topserie!

First Dates - dinsdag 16 juni, 20.30 uur, NPO 3

Britten op hun eerste date. Een recept voor ongemakkelijke situaties en plaatsvervangende gêne. Smullen wordt het dus als we deze singles volgen op hun eerste afspraakjes.

Meet the Young Americans - woensdag 17 juni, 22.30 uur, NPO 3

Dat Stacey Dooley een dame met lef is, bewijst ze in deze aflevering wel. De Britse programmamaakster reist af naar Mexico waar ze niet alleen mensen ontmoet die bereid zijn een gevaarlijke vijfdaagse tocht te ondernemen om als illegale immigrant in Amerika te werken, ook weet ze te infiltreren in een heuse smokkeloperatie.

DWDD Summerschool - donderdag 18 juni, 20.30 uur, NPO 1

Directeur Wim Pijbes van het Rijksmuseum vertelt over de fascinerende geschiedenis van het museum en laat de kijker zijn lievelingsstukken en de ideale route door het gebouw zien. Van Rembrandt tot blusapparaat en weer terug.

The Men Who Made Us Thin - donderdag 18 juni, 22.30 uur, Canvas

Waarom mislukken diëten zo vaak maar blijven mensen ze keer op keer proberen? Jacques Peretti spreekt hoge piefen van Weight Watchers en Slimfast die hier vooral een dikke portemonnee van krijgen.

Tyrant - vrijdag 19 juni, 20.30 uur, RTL 5

Een Arabische setting, seksueel geweld en een problematisch productieproces: Tyrant was om verschillende redenen direct controversieel. Of die belofte helemaal is ingelost, valt te betwisten, maar verrassend is deze Godfather-achtige pilot uit de koker van Gideon Ralf (Homeland) zonder meer.