Telegraaf Media Groep (TMG) krijgt geen schadevergoeding van de Staat voor het jarenlang niet mogen uitgeven van een eigen tv-gids met informatie over radio- en tv-programma's. 

Volgens de rechtbank heeft het mediabedrijf te lang gewacht met de rechtszaak om deze schadevergoeding af te kunnen dwingen.

TMG raakte in de jaren negentig in een juridische strijd verwikkeld met omroepen over de publicatie van programmagegevens. Die beweerden dat die gegevens auteursrechtelijk waren beschermd. Later bleek dat het bedrijf ze toch mocht uitbrengen op basis van een Europese databankrichtlijn.

Omdat TMG vond dat de Staat deze richtlijn dus niet goed had ingevoerd, probeerde het bedrijf in 2012 daarvoor een schadevergoeding af te dwingen. Dat lukt nu dus niet. Volgens de rechtbank in Den Haag zijn dit soort zaken na vijf jaar verjaard. TMG had de zaak eerder ter discussie moeten stellen, aldus het vonnis.

Het gaat overigens niet om het overzicht van de televisieprogrammering dat dagelijks in de krant staat, maar om de mogelijkheid om radio- en tv-programma's langer dan een dag vooraf publiceren, bijvoorbeeld in een eigen tv-gids.