Publicist Micha Kat moet dinsdag weer voor de rechtbank verschijnen wegens smaad en laster.

Journaal en een journalist van NRC Handelsblad. Kat beschuldigt hen op zijn websites onder meer van banden met 'pedo-netwerken'.

De 52-jarige Kat was oorspronkelijk leraar klassieke talen aan een gymnasium, maar werd later journalist. Hij werkte onder meer bij NRC Handelsblad en het Advocatenblad. In de loop der jaren bevatten zijn artikelen en columns steeds meer complottheorieën.

Nadat hij werkloos was geworden, opende hij de website klokkenluidersonline.nl, die in 2012 werd verboden wegens beledigende teksten en holocaustontkenningen. Kat veranderde het adres van de site en ging gewoon door.

Scheldpartijen

Sinds 1 juni heet zijn site revolutionaironline.com. Donderdag plaatste hij nog verdachtmakingen tegen minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken.

Kat kreeg in 2013 bijna een jaar celstraf omdat hij onder meer valse bommeldingen deed. Hij kreeg ook een proeftijd van twee jaar en moest alle scheldpartijen op internet herroepen. Of het voldoende is dat hij het adres van de site heeft veranderd, moet de rechter in Lelystad bepalen.