Ruim 560.000 kijkers stemden woensdagavond af op de tv-actie Friends For War Child op NPO1. De show staat daarmee op de vijftiende plek in de ranglijst van best bekeken programma's van de Stichting KijkOnderzoek.

Duizenden mensen zijn woensdagavond donateur geworden van stichting War Child. Bij elkaar hebben ze 8317 kinderen in oorlogsgebieden geholpen met een maandelijkse donatie van 6 euro.

De televisie-uitzending Friends for War Child werd gepresenteerd door War Child-ambassadeur Marco Borsato en presentatrice Tooske Ragas. In de uitzending namen bekende Nederlanders de telefoon op voor mensen die donateur wilden worden. Ook waren er optredens van Nederlandse artiesten.

Borsato noemt het resultaat van de actie ''ongelooflijk''. ''We zijn allemaal erg geraakt door de grote aantallen Nederlanders die met ons oorlogskinderen willen helpen'', aldus de zanger.

De stichting verwacht nog meer donaties te krijgen, omdat een aantal mensen door drukte de studio niet kon bereiken. Ook wordt de uitzending twee keer herhaald. Kijkers kunnen ook dan bellen om te doneren.