Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Zilveren Nipkowschijf voor Thomas Erdbrink

Het VPRO-programma Onze Man in Teheran van journalist Thomas Erdbrink is de winnaar van de Zilveren Nipkowschijf van 2015. In het programma laat Volkskrant-correspondent Erdbrink zijn dagelijkse leven in de Iraanse hoofdstad zien. 

Zondag met Lubach kreeg een eervolle vermelding van de jury. De andere genomineerden waren het Sinterklaasjournaal en de tv-serie Hollands Hoop.

Lees het artikel

Nieuwe beelden James Bond Spectre
In de nacht van dinsdag op woensdag is een nieuwe trailer van de nieuwe James Bond-film Spectre verschenen.

De 24e Bond-film, die begin november in première gaat, is vernoemd naar het misdaadsyndicaat van Ernst Stavro Blofeld, de grote aartsvijand van 007.

Gordon dreigde met overstap SBS6
Gordon Heuckeroth zou een flinke ruzie hebben gehad met RTL-baas Erland Galjaard over zijn talkshow Goor Draait Door.

De discussie liep volgens De Telegraaf zo hoog op, dat de presentator heeft gedreigd over te stappen naar SBS. Volgens Heuckeroth is de ruzie inmiddels beslecht.

Lees het artikel

Carice van Houten in The Simpsons
In Amerika debuteerde ze al begin mei, maar vanavond was Carice van Houten ook in Nederland te zien in de Amerikaanse tekenfilmserie The Simpsons. De tekenaars hebben Van Houten stem gebruikt voor het personage Annika, een nicht van Bart Simpsons maatje Milhouse.

Bekijk de aflevering

'Estelle Cruijff hand-in-hand met vastgoedmiljonair' 
Estelle Cruijff zou volgens Story een nieuwe liefde hebben. De ex-vrouw van Ruud Gullit is op Ibiza gezien met vastgoedmiljonair Jeroen Kool, met wie ze hand-in-hand zou hebben gelopen.

"Jeroen en Estelle liepen hand-in-hand en zagen er erg gelukkig uit", aldus ingewijden tegenover het blad. Cruijff zei eerder in een interview met Story dat ze openstaat voor een nieuwe relatie. "Want ik geloof absoluut in de liefde."

Lees het artikel

Dione de Graaff en Gert van 't Hof maken nieuw Tour-programma NOS 
NOS-presentatoren Dione de Graaff en Gert van 't Hof zijn tijdens de Tour de France elke avond op tv met een nieuwe actualiteitenshow over het wielerevenement.

Na twaalf jaar neemt de omroep afscheid van de populaire late night-talkshow De Avondetappe, die onder leiding stond van Mart Smeets. De nieuwe avondshow tijdens de ronde van Frankrijk krijgt de naam Studio Tour en is vanaf begin juli elke dag tussen 19.00 en 19.55 uur te zien op NPO 1.

Lees het artikel

Boer zoekt Vrouw-kandidate Mary gelukkig in de liefde
Boer zoekt vrouw-kandidate Mary, die het hart van boer Geert niet wist te veroveren, is inmiddels dolgelukkig met boer Gradus. Dat vertelt boer Gradus woensdag aan Shownieuws.

De veehouder uit Laren deed in het vijfde seizoen mee aan het KRO-programma, samen met zijn vrijgezelle broers Martin en Hans. 

Lees het artikel

Madame Tussauds onthult selfie-makend wassen beeld Kim Kardashian
Het museum Madame Tussauds heeft een wassen beeld van Kim Kardashian onthuld. Saillant detail: de televisiepersoonlijkheid kan zelf een selfie maken.

Het wassen beeld heeft een telefoon in haar hand, waardoor geïnteresseerde bezoekers achter het beeld van Kardashian kunnen gaan staan en zo op de foto kunnen. 

Lees het artikel