Jan Mulder gaat drie jaar lang schrijven voor de Belgische titel Het Laatste Nieuws. In totaal kan de oud-voetballer daarmee 750.000 euro verdienen.

Dat schrijft Quote dinsdag. Mulder laat het blad alleen weten dat hij er financieel een stuk op vooruit gaat, maar wil geen bedrag noemen. Mulder zou volgens Quote meer dan 5.000 euro per column verdienen.

Volgens hoofdredactrice Margot Moeseke is het totaalbedrag pertinent fout en overdreven. "Het bedrag per column, dat uit dat foute beginbedrag is afgeleid, is des te meer kort door de bocht."

"Zeker is dat we Jan Mulder veel breder gaan inzetten dan voor een column per week. Jan gaat voor de krant werken maar ook voor marketing en online", vertelt ze dinsdag aan NU.nl.

Eerder schreef Mulder een column voor concurrent Het Nieuwsblad, daar zou hij volgens bronnen 500 euro per 'stukje' hebben ontvangen.

'Moeilijk'

De wissel van de schrijver is volgens hem zelf opmerkelijk. "Zo'n overstap naar een rivaliserende persgroep is natuurlijk moeilijk", zegt Mulder tegen Quote

"Ik begrijp dat ik een aantal trouwe lezers van het Nieuwsblad tegen de borst stuit. Maar je moet ook aan jezelf denken. Ik heb in het verleden wel eens schrijnende toestanden meegemaakt, waarbij columnisten zonder pardon op straat werden gezet. Dat laat ik mij niet gebeuren, daarom kon ik eigenlijk niet om dit aanbod heen."