De Britse omroep BBC heeft een trailer op YouTube gezet voor de laatste Top Gear-special die binnenkort uitgezonden wordt. Het gaat om een verzameling niet eerder uitgezonden opnamen van het autoprogramma.

Eerder dit jaar viel presentator Jeremy Clarkson een producer van de show aan omdat die het diner in het hotel van de crew niet goed had geregeld. Het incident leidde tot de schorsing van Clarkson.

Later besloot de BBC zijn contract niet te verlengen en kwam er een einde aan Top Gear. Een aantal reeds gemaakte opnamen bleef op de plank liggen. Die video's worden nu gecompileerd in één speciale uitzending.

Wanneer de special wordt uitgezonden, is nog niet bekendgemaakt. In de trailer is te zien hoe de presentatoren aan het scheuren zijn met auto's, iets wat er nogal hard aan toegaat.

Bekijk de trailer:

De drie presentatoren Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond gaan ondanks het einde van Top Gear wel gewoon verder met hun liveshows. De naam daarvan is is veranderd van Top Gear Live in Clarkson, Hammond and May Live.