Kay Nambiar gaat aan de slag bij MTV. De zanger en gitarist van de Amsterdamse band Valerius is het nieuwe gezicht van de muziek- en entertainmentzender.

Dat heeft MTV woensdag bekendgemaakt.

Nambiar, die ook modellenwerk doet, gaat voor MTV onder andere evenementen presenteren in Nederland en Vlaanderen en artiesten interviewen. Hij heeft zijn eerste klussen er inmiddels op zitten. Zo sprak Nambiar onlangs met Major Lazer en nam hij de presentatie van de showcase van Nielson in de Beurs van Berlage voor zijn rekening.

Nambiar laat weten dat hij erg enthousiast is over de samenwerking met MTV. "Ik kijk ernaar uit om mij verder te ontwikkelen als presentator", zegt de man die in 2014 Expeditie Robinson op zijn naam schreef. "MTV geeft mij de perfecte plek om mijn passie voor muziek te combineren met deze spannende en nieuwe uitdaging."

General Manager Benelux Maurice Hols van Viacom International Media Networks, waar MTV onder valt, noemt Nambiar 'een aanwinst voor ons merk'. "Zijn ervaring als muzikant geeft hem de juiste affiniteit met muziek om als presentator MTV in de Benelux te vertegenwoordigen."