Erik Dijkstra, beter bekend als 'Jakhals Erik' uit De Wereld Draait Door, moet alsnog de advocaatkosten betalen voor de geseponeerde mishandelingszaak, waar Dijkstra aangeklaagd werd wegens het gooien van een bierfles op een rondvaartboot.

Dat blijkt uit de uitspraak die maandag gepubliceerd is.

Dijkstra had de rechter verzocht om de kosten van de raadsman te laten vergoeden, maar dat werd afgewezen. De rechter meent dat er "degelijke sprake was van een bewijsbare zaak (poging tot zware mishandeling), maar er is bij de afdoening rekening gehouden met de omstandigheid dat Dijkstra twee dagen zou werken", luidt de uitspraak.

Hierdoor moet Dijkstra alsnog ongeveer 3.300 euro betalen. 

Bierflesje

Tijdens een filmpje voor het programma De Wereld Draait Door gooide verslaggever Erik Dijkstra in Amsterdam een aluminium bierflesje van grote hoogte naar beneden, richting een rondvaartboot.

Het flesje raakte de boot en miste op een haar na de opvarenden. De rondvaartboot vervoerde een groep mensen met een lichamelijke beperking.

Dijkstra bood daarna zijn excuses aan en bood aan twee dagen als vrijwilliger actief te zijn voor De Zonnebloem, die zich inzet voor mensen met lichamelijke beperkingen.

Bekijk beelden van het incident: