Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Milouska Meulens jeugdjournaal

Milouska Meulens nieuwe presentatrice Vroege Vogels

Milouska Meulens wordt komend seizoen de nieuwe presentatrice van het radioprogramma Vroege Vogels. Dat is zondag bekendgemaakt tijdens een zes uur durende jubileumuitzending op Radio 1 ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van het programma.
 
Door NU.nl

Zij neemt vanaf het najaar plaats achter de microfoon naast medepresentator Menno Bentveld.

Meulens presenteert vanaf 2000 het Jeudgjournaal. Nog geen enkele andere anchorman of -woman was eerder vijftien jaar aan het progrmamma verbonden. Daarnaast deed zij onder meer in 2006 mee aan spelshow WIe is de Mol?. Volgens kenners was zij een van de beste mollen ooit.

De nieuwe presentatrice stelde in het programma vereerd te zijn "na het Jeugdjournaal weer bij zo'n iconisch programma te mogen gaan werken." Zij besteedt in haar huidige functie ook al veel aandacht aan natuur en milieu. "Kinderen vinden natuur en milieu het nummer 1-onderwerp op de wereld. En ik vind ook dat we zorg moeten dragen voor die ene aarde die we hebben."

Afscheid

Presentatrice Janine Abbring maakte eerder bekend na afloop van dit seizoen te stoppen met de presentatie van het VARA-programma.  Ze heeft besloten zich volledig toe te leggen op het maken van het VPRO-programma Zondag met Lubach.

Volgens Abbring ligt haar hart bij Vroege Vogels, maar de kans om een nieuw programma als Zondag met Lubach te maken wil ze niet laten schieten. De Groningse presentatrice was twee jaar Jakhals bij DWDD en presenteerde vanaf 2011 Vroege Vogels, zowel op televisie als radio. Daarvoor werkte ze als journalist voor het Groninger Dagblad en RTV Noord. 

Medepresentator Menno Bentveld beloofde in de jubileumuitzending dat Vroege Vogels een later moment nog "op gepaste wijze en met veel tranen" afscheid gaat nemen van Abbring.

Jubileumuitzending

Het radioprogramma Vroege Vogels pakte zondag uit met een zes uur durende uitzending om zestig jaar 'VARA-natuurradio' op de zondagochtend te vieren.

Het begon in 1955 met het programma Weer of Geen Weer. Presentator Bert Garthoff riep daarin al op tot aandacht voor natuur en milieu. Vanaf juni 1978 ging het programma verder als Vroege Vogels. Presentatoren die door de jaren heen te horen waren, zijn: Wim Hoogendoorn, Letty Kosterman, Ivo de Wijs, Inge Diepman en Margreet Reijntjes.

Aanbevolen artikelen