Het radioprogramma Vroege Vogels pakt zondag uit met een zes uur durende uitzending om zestig jaar 'VARA-natuurradio' op de zondagochtend te vieren.

Het begon in 1955 met het programma Weer of Geen Weer. Presentator Bert Garthoff riep daarin al op tot aandacht voor natuur en milieu. Vanaf juni 1978 ging het programma verder als Vroege Vogels.

Presentatoren die door de jaren heen te horen waren, zijn: Wim Hoogendoorn, Letty Kosterman, Ivo de Wijs, Inge Diepman en Margreet Reijntjes.

Jubileum

Tijdens de jubileumuitzending, van 6.00 tot 12.00 uur op Radio 1, zit het huidige presentatieduo Menno Bentveld en Janine Abbring achter de microfoon. Zij ontvangen gasten als Midas Dekkers en oud-ministers Pieter Winsemius en Gerrit Braks, en bespreken hoogtepunten en belangrijke ontwikkelingen in de afgelopen decennia.

Presentatrice Janine Abbring stopt overigens na afloop van dit seizoen met de presentatie van het VARA-programma. Ze gaat zich volledig toeleggen op het maken van het programma Zondag met Lubach.