In samenwerking met de Superguide van Veronica Magazine zet NU.nl de leukste en meest interessante films, programma's en series van de week op een rijtje.

Deze week onder meer een nieuw talkshow voor Richard Groenendijk, 25 jaar Kassa en 15 jaar Carlo en Irene op zondagmiddag.

De Jopie Parlevliet Show - zaterdag 30 mei, 21.30 uur, RTL 4

Even voorstellen: Jopie Parlevliet. Je nieuwe dosis ouderwetse zaterdagavondgezelligheid, inclusief rappe Rotterdamse tongval en een portie BN’ers. Ofwel, gegarandeerd een aanslag op je lachspieren en een bron van koffiekletsinspiratie voor die saaie maandagochtend. In deze eerste aflevering stelen ook Heleen van Royen, Jan Kooijman en Leonie ter Braak de (Parlevliet) show.

25 jaar Kassa - zaterdag 30 mei, 20.25 uur, NPO 1

Met een anderhalf uur durende jubileumuitzending viert Kassa haar 25-jarig bestaan. Presentatrice Brecht van Hulten laat weten dat jubileumprogramma een feestelijke mix van informatie en amusement zal worden. Ook oud-presentator Felix Meurders krijgt een rol in de uitzending.

Carlo en Irene: 15 jaar op de zondagmiddag - zondag 31 mei, 15.55 uur, RTL 4

Na zeshonderd uitzendingen en tien keer zoveel lachsalvo’s trekken Carlo en Irene de stekker eruit. Mooi geweest. Klaar. Basta. Hysterische dames die de boys van Take That mochten knuffelen, romantische zielen die elkaar voor de camera ten huwelijk vroegen, het gebeurde allemaal in de show van het befaamde duo. Vanavond flitsen alle hoogtepunten nog eens voorbij in een speciale compilatie, gevolgd door de allerlaatste uitzending van Carlo en Irene: Life 4 You

Andere Tijden Sport - zondag 31 mei, 22.10 uur, NPO 1

Het Feyenoord-shirt stond hem niet en het broekje schuurde. Toch liep Cruijff in de zomer van 1983 de Kuip binnen om kampioen te worden tegen Ajax. De beruchtste transfer in het Nederlandse voetbal uitgelicht.

Rizzoli & Isles - maandag 1 juni, 20.30 uur, NET5

Man wordt doodgeslagen en langs de kant van de weg gedumpt. Wie heeft deze laffe actie op zijn (of haar) geweten? Rizzoli en Isles krijgen hulp van een andere detective en zetten de gemanicuurde nagels in deze verdorven zaak.

3 op reis Backpack - maandag 1 juni, 19.55 uur, NPO 3

Veertig dagen lang reisden 18 gelukkige, reislustige 3 Op Reis-fans/vloggers mét Jan Versteegh en Geraldine Kemper maar zónder groot budget, door Europa. Ze rookten hasj op het graf van Jim Morrisson en hadden een overnachting op een heel dik jacht. De reizende 18 maakten vlogs en degene met de meeste stemmen maakt kans om een reis voor het echte 3 Op Reis te presenteren. Wie treedt er in de voetsporen van Floortje Dessing?

Samantha en Michael nemen er nog eentje - dinsdag 2 juni, 20.30 RTL 5

De komende weken worden natuurlijk gevuld met bbq-worst en bier in de achtertuin. Een verdraaid goede reden hiervan af te wijken, is het vervolg op de realityserie van Nederlands bloedeigen Barbie (die inmiddels gewoon weer door het leven gaat als Samantha). De platinablonde Haagse blijkt na haar tripje naar het Verre Oosten zwanger en net als bij de kleur van haar haren rijst al snel de vraag: heeft ze moeder natuur misschien een handje geholpen?

Waar is De Mol? - woensdag 3 juni, 21.30 uur, SBS 6

Het klinkt wat oneerlijk: sinds Johnny de Mol zijn kunstje bij RTL mag vertonen, scoren zijn programma’s de pannen van het dak. En dat terwijl SynDroom eigenlijk een kloon is van het bij Veronica uitgezonden Down met Johnny. SBS 6 profiteert mee en gooit de leukste reizen die Johnny maakte in Waar is De Mol? Nog eens in de herhaling. Best slim.

De rekenkamer - donderdag 4 juni, 20.30 NPO 3

Hardlopen lijkt een fantastisch gratis alternatief voor dure sportscholen en hippe personal trainers. De Rekenkamer maakt een intensief rondje langs hardloopschoenen, renkleding, ren-apps en wedstrijden en doet een minder sportieve ontdekking.

Oefeninterland Nederland – USA - vrijdag 5 juni, 20.00 uur, SBS 6

Het Nederlandse elftal staat in groep A voor de kwalificatie voor het EK in 2016 op een schamele derde plaats. Als Oranje volgende week tegen Letland speelt, moeten ook de nummers één en twee uit de poule tegen elkaar. ‘We’ kunnen dus inlopen en een vriendschappelijke wedstrijd kan geen kwaad.

Masterchef Holland - vrijdag 5 juni, 18.30 uur, SBS 6

Nadat de drie finalisten de anti-aanbaklaag van de pannen hebben gekookt bij sterren-chef Jacob Jan Boerma, chef-kok Joris Bijdendijk hebben ingepakt en de perfecte biefstuk hebben gebakken, is het vandaag pas écht erop of eronder: wie kookt zich naar de titel Masterchef Holland 2015