Giel Beelen heeft spijt gekregen van zijn oproep aan vrouwen om met hun borsten een blikje cola vast te houden.

Hij biedt woensdag op zijn website zijn excuses aan.

Beelen geeft aan dat hij geïnspireerd raakte door een bericht op Spitsnieuws, dat afgelopen dinsdag geplaatst werd. In een filmpje houdt een vrouw met haar borsten een blikje cola vast. De 3FM-dj riep iedere vrouw op hetzelfde te doen.

Dat heeft veel kritiek opgeleverd, waarna Beelen zich realiseerde dat hij een "inschattingsfout" heeft gemaakt. "Ik geloof niet in berichten weghalen, maar ik geef toe dat het niet zo handig was om deze 'challenge' te delen", aldus de presentator.

Borstkanker

Met name slachtoffers van borstkanker, wier borsten operatief zijn verwijderd, voelden zich zwaar beledigd. "Natuurlijk wil ik de slachtoffers niet beledigen, maar juist steunen. Laat ik voor de duidelijkheid wel zeggen dat ik de challenge niet heb bedacht. Ik las over deze uitdaging op Spitsnieuws", vervolgt hij. De website heeft het echter niet over het verband met borstkanker.

"Deze zogenaamde potloodtest is ergens op het internet ontstaan om op een ludieke manier bewustwording te creëren voor borstkanker en het belangrijke onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte."

Plank mis

De presentator biedt aan het eind van zijn bericht zijn excuses aan. "Een inschattingsfout van mijn kant. Want ja, de uitdaging slaat de plank bij nader inzien compleet mis", besluit hij.