In samenwerking met de Superguide van Veronica Magazine zet NU.nl de leukste en meest interessante films, programma's en series van de week op een rijtje.

Deze week onder meer de Eurovisie Songfestival Finale, Ali B Beken(d)t, UEFA Champions League en DWDD Summerschool. 

Eurovisie Songfestival Finale - zaterdag 23 mei, 21.00 uur, NPO1

Of de Australische singer-songwriter Guy Sebastian zaterdagavond alle hooggespannen verwachtingen waar kan maken, is de grote vraag. Geschiedenis heeft hij in ieder geval al geschreven: hij is de eerste Aussie ever die voor Australië deelneemt. En daarmee is de toevoeging 'Eurovisie' trouwens voor dit jaar ook achterhaald.

Eigen huis & tuin - zaterdag 23 mei, 18.05 uur, RTL4

Treurig nieuws: Quinty is uitgeklust. Na 7 jaar  Eigen huis & tuin is dat natuurlijk niet zo heel vreemd. Al komt het volgens Quinty niet omdat ze verveeld zou zijn: ze wil simpelweg meer tijd spenderen aan haar eigen huis en tuin, samen met manlief Orlando en d'r kids. Hoe dan ook, het blijft jammer dat ze stopt. Het klusoog wil immers ook wat.

Ali B Beken(d)t - zondag 24 mei, 21.55 uur, NPO3

Ieder mens heeft zo zijn trots, schaamte en geheimen. Zo ook onze Ali. Het levensverhaal van de publiekslieveling zit niet zo smooth in elkaar als hij ons in zijn voorgaande en alom geprezen voorstelling deed geloven. Hoog tijd voor de waarheid. Meer Ali kun je niet krijgen, maar geloof ons: aan deze portie ontboezemingen heb je echt genoeg.

Andere Tijden Sport - zondag 24 mei, 22.10 uur, NPO1

Patrick Kluivert was dé gevierde jongen na de memorabele winst van Ajax op AC Milan in de finale van de Champions League van 1995, zondag precies 20 jaar geleden. Toch ging het daarna helemaal mis.

Deel je leven - maandag 25 mei, 22.05, NPO1

Joris Linssen volgt in zijn nieuwe programma Deel je leven tien mensen die op zoek zijn naar een orgaandonor. "Ik heb ze een jaar gevolgd. Je ziet het hele proces, van voor tot na de operatie", vertelt de presentator. De een wacht op een hart, de ander op een nier. De presentator heeft zelf ook een donorcodicil: "Ik stelde het altijd uit, maar dit programma heeft me aan het denken gezet. Het is een kleine moeite om even in te vullen op internet".

Opgelicht - dinsdag 26 mei, 21.25 uur, NPO1

Het is jammer dat maandag weer een nieuw seizoen Opgelicht start. Niet omdat het programma zo slecht is. Integendeel, maar blijkbaar stikt het in Nederland nog steeds van de fraudeurs en bedriegers die hoognodig op hun nummer gezet moeten worden.

UEFA Europa Champions League - woensdag 27 mei, 20.00 uur, RTL7

Polen wordt voor het eerst aangedaan om de finale van een groot Europees voetbaltoernooi te spelen. Het Narodowy-stadion in Warschau biedt plek aan 56.000 geluksvogels die een kaartje wisten te bemachtigen.

DWDD Summerschool - donderdag 28 mei, 20.30 uur, NPO2

Twan Huys, jarenlang correspondent in de Verenigde Staten en de laatste tijd gevierd presentator van College Tour, duikt in de nieuwe DWDD Summerschool in de intrigerende wereld van de Clintons. Wat zijn de beweegredenen van een van de machtigste families van Amerika?

Pauw - vrijdag 29 mei, 23.00 uur, NPO1

Jeroen Pauw kan na vrijdagavond zijn benen gaan harsen en zijn hawaïhemden uit de kast trekken: zijn vakantie begint. Maar niet voordat hij nog één keer zijn talkshow presenteert. Tot september, Jeroen.