Rick Nieman heeft vrijdagavond voor het laatst RTL Nieuws gepresenteerd.

In het staartje van zijn laatste uitzending bedankte Nieman de kijkers en zei hij niet al te lang te willen stilstaan bij zijn vertrek. ''Nieuws draait om nieuws, niet om degene die het brengt'', zei hij. Hij bedankte ook het team waarmee hij al die jaren heeft gewerkt.

"Lieve kijkers, Bedankt dat u (je) al die dagen hebt gekeken. En blijf dat vooral doen!", liet Nieman weten voor en ook na de uitzending.

Eind vorige maand liet de 49-jarige nieuwslezer weten het programma te gaan verlaten. De presentator heeft negentien jaar voor RTL Nieuws gewerkt. Nieman vindt dat het tijd is voor nieuwe avonturen; zo bracht hij onlangs zijn eerste roman Altijd Viareggio uit.

Nieman wil doorgaan met schrijven, maar ook projecten doen met zijn vrouw Sacha de Boer. De journalistiek blijft de nieuwslezer interesseren. "Ik vind journalistiek mooi, ik wil journalistieke verhalen maken. Of dat nou op tv, op internet of in print is, dat maakt niet uit", zei hij eerder.

Sinds de zomer van 1996 werkte Nieman bij RTL Nieuws. Ook presenteerde hij programma's als Wat Kiest NederlandNieuws aan Tafel en Kwestie van Kiezen. Bij het RTLZ-programma Rick Nieman Interviewt sprak hij met onder anderen Hillary Clinton en de Dalai Lama.