Jeremy Clarkson heeft toegegeven een domme fout te hebben begaan, toen hij zijn producent van het autoprogramma Top Gear sloeg.

Dat vertelt hij bij de Britse Radio 2 donderdag.

De presentator spreekt voor het eerst uitgebreid over zijn ontslag, twee maanden geleden. "Het is erg jammer om weg te gaan bij Top Gear. Het was mijn eigen domme fout", erkent Clarkson. "Ik heb 27 jaar voor de BBC gewerkt en voor de huidige Top Gear maar liefst 12 jaar."

"Het was mijn kindje. Ik hield van dat programma. Dit ontslag heeft voor een groot zwart gat gezorgd", vervolgt hij. De drie resterende afleveringen die hij met zijn collega's Richard Hammond en James May heeft gedaan noemt hij niet 'de beste', maar garandeert wel dat de fans ze nog te zien krijgen.

BBC

Over de BBC wil de presentator nog kwijt dat er veel "vreselijke" mensen zitten. "Maar er zitten ook heel getalenteerde mensen daar", vertelt Clarkson.

Verder wil hij nog niets vertellen over het nieuwe autoprogramma dat hij mogelijk gaat maken. "Ik heb absoluut geen idee wat de toekomst mij zal brengen. Wel heb ik gepraat met enkele mensen over een nieuwe show, maar meer kan ik er niet over kwijt."