De laatste uitzending van Nelleke van der Krogt als presentatrice van Tussen Kunst en Kitsch heeft veel kijkers getrokken. Ruim 1,7 miljoen mensen stemden woensdag om 20.30 uur af op NPO1. 

Dat waren er ruim meer dan een week eerder, toen minder dan 1,5 miljoen mensen het programma zagen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Alleen het Journaal van 20.00 uur scoorde woensdag met bijna 1,9 miljoen kijkers beter.

De 67-jarige Van der Krogt gaat met pensioen. Ze presenteerde Tussen Kunst en Kitsch sinds 2002 en deed ook de samenstelling van het kunstprogramma, dat al dertig jaar op de buis is. Daarvoor was ze ruim elf jaar te zien in Opsporing Verzocht. Frits Sissing neemt het stokje vanaf dit najaar van haar over.

Kinderprogramma

Van der Krogt begon in 1979 bij de AVRO op Radio 4 met het kinderprogramma Op een klein Stationnetje, dat ze samen met Karel van de Graaf presenteerde. Op de afdelingen Klassieke muziek en Cultuur vervulde ze verschillende functies.

In 1985 maakte ze de overstap naar televisie. Ze was als presentator, tekstschrijver, samensteller en eindredacteur bij veel programma's betrokken.