Scheidend hoofdredacteur Sjuul Paradijs was een sta-in-de-weg van zowel de raad van bestuur als ook de uitgever van de Telegraaf. Dat stellen oud-redacteuren van de krant in een open brief.

De brief werd woensdagochtend gepubliceerd en ondertekend door onder meer Eef Bos, Charles de Vroede, Cees Koring, Henk v.d. Meijden, Thomas Lepeltak, Henny Korver, Bram Brakel, Wim van Geffen, Jos van Noord, Yvonne Laudy, Marcella de Jong-v.d. Wiel, Paulette Moerbeek en Herman Eetgerink.

Volgens de oud-medewerkers verzette Paradijs zich tegen de opsplitsing van katernen als Privé en De Financiële Telegraaf. Dit zou dan ook de reden voor zijn vertrek zijn geweest. 

Hand en tand

"Al eerder was duidelijk geworden dat hij niet de weg wilde bewandelen die u, als raad van bestuur en uitgever bent ingeslagen. Sjuul Paradijs verzette zich met hand en tand tegen het opdelen van De Telegraaf in katernen, onder een eigen leiding. Een onzalig plan. Zonder nader commentaar is het duidelijk genoeg. Om aandeelhouders te gerieven staan ingrijpende veranderingen bij De Telegraaf min of meer vast. Sjuul Paradijs was een sta-in-de-weg en moest daarom opstappen."

De ondergetekenden zeggen verder de redactie en de redactieraad te steunen in hun strijd de krant in haar huidige vorm te behouden.