Na dertien weken met audities en liveshows volgt zondagavond op RTL5 de finale van So You Think You Can Dance. Jurylid Jan Kooijman deelt aan de vooravond van de finale zijn zorgen over de toekomst van de show.

"VTM en RTL gaan ieder jaar na de finale met elkaar overleggen of er daadwerkelijk een nieuw seizoen zal komen. Ik hoop er enorm op. Maar ik ben ook realistisch en ik zie het dus een beetje somber in. De kijkcijfers zijn in Nederland de afgelopen paar jaar enorm gedaald", zegt Kooijman op Facebook.

"Daarentegen is het programma in België nog steeds een groot succes", concludeert Kooijman. "SYTYCD is een duur programma om te maken. Zowel voor 5 als voor VTM. Met andere woorden. De twee partijen hebben elkaar nodig om het te kunnen blijven maken."

Kooijman hoopt dat RTL en VTM samenwerken 'om van SYTYCD weer een programma te maken dat het niet alleen qua maatschappelijke (en culturele) functie en waardering, maar ook qua kijkcijfers weer goed zal gaan doen. In zowel België als Nederland'.

De 20-jarige Amsterdammer Fabian is als enige Nederlander overgebleven en neemt het op tegen de Belgische finalisten Manuella, Julie en Malik in de AED Studio’s in het Belgische Lint.