In samenwerking met de Superguide van Veronica Magazine zet NU.nl de leukste en meest interessante films, programma's en series van de week op een rijtje.

Deze week onder meer Marc Marie Huijbrechts, de halve finale van het Eurovisie Songfestival en Draadstaal. 

De Red Bull Zeepkistenrace - zaterdag 16 mei, 19.00 uur, RTL 7

Alle snelheidsduivels en ordinaire lolbroeken verzamelen. Vanavond staan de meest opzienbarende zeepkisten weer aan de start van de race der races. 

Florisant door Marc Marie Huijbregts - zaterdag 16 mei 20.25 uur, NPO1 

De kritieken op de theatervoorstelling Florisant van Marc Marie Huijbregts waren ronduit lovend. In Trouw stond de mooiste: “Marc Marie flikt ‘t ‘m weer: een prachtige, kwetsbare voorstelling maken die, bijna zonder dat je het doorhebt, knaagt aan je ziel.” Vanavond de tv registratie van misschien wel het meest pure zelfportret ooit gemaakt.

Nederland wordt groen - zondag 17 mei 21.05 uur, NPO 1 

We weten echt wel hoe we duurzaam moeten zijn, maar het is ook best veel gedoe, toch? Tenzij je er een wedstrijd van maakt. In Nederland wordt groen gaan drie bekende gezinnen de strijd met elkaar aan: wie van hen weet een week lang het groenst te leven? Al snel zetten Anita Witzier, Gerard Ekdom en Frans Duijts alles op alles voor de felbegeerde groene titel en wisselen douchesessies van amper drie minuten en vegetarisch hondenvoer elkaar in rap tempo af. Ondertussen proberen Sophie en Waldemar de rest van Nederland mee te sleuren in deze groenzucht. En dat is goed, want gezeik of niet, groen moet. 

Koning Voetbal Tijd, maandag 18 mei 22.00 uur, RTL 7 

voor een nieuw potje ouderwets apenrotsbrullen. Captains Johnny en Viggo zijn weer uitgerust met een vers team en gaan de strijd met elkaar aan. Wie keert ditmaal als dé voetbalgod naar huis? 

Eurovisie Songfestival Halve Finale - dinsdag 19 mei 20.30 uur, NPO 1 ​

Trijntje Oosterhuis liet haar songfestivallied Walk Along schrijven door niemand minder dan Anouk. Alsof dat niet genoeg was, liet ze de eigenzinnige rockzangeres ook meezingen in de koortjes. Beetje slappe hap of gewoon superslim? We zien het vanavond.

2 Doc: Going Clear Scientology and the Prison of Belief - dinsdag 19 mei 23.00 uur, NPO 2 

John Travolta en Tom Cruise blijven zweren bij de Scientology Kerk. Toch haakten tig prominenten na zeer schokkende ervaringen af. Documentairemaker Alex Gibney portretteert acht afvalligen. 

Samen tegen kinderkanker - dinsdag 19 mei 21.25 uur, NPO 1 

Voor de prijs van een gemiddelde maaltijdsalade help je de genezingskans van kinderkanker te vergroten naar 95 procent. Een betere reden om vanavond je portemonnee te trekken – en bij je moeder aan tafel te schuiven – is er bijna niet. Dus. 

Draadstaal - woensdag 20 mei  21.10 uur, NPO 3 

Het duurde drie jaar, maar dan heb je ook wat. Said, Fred en Ria, het boerenstel én Leon en Jope van de snackbar zijn in de zes nieuwe afleveringen van Draadstaal beter, gezelliger en hilarischer dan ooit. Tel daarbij een horde nieuwe typetjes en bekende koppen op en je weet precies wat je te doen staat: kijken.

Eurovisie Songfestival Halve Finale  - donderdag 21 mei 21.00 uur, NPO 1 

Dit jaar zou het songfestival wel eens de normaalste winnaar ever kunnen hebben. De Zweed Måns Zelmerlöw wordt getipt als één van de grote kanshebbers. Toegegeven, het is even oefenen op de uitspraak, maar dat is dan ook het enige. 

Koefnoen presenteert - vrijdag 22 mei  21.35 uur, NPO 1

Niet de korte grappige sketches die we gewend zijn maar zes hele afleveringen! De makers van Koefnoen komen met een nieuwe reeks: Koefnoen presenteert. Volgens Owen Schumacher is het iets anders dan wat we kennen van Koefnoen. Normaal gesproken zijn de sketches gericht op actuele gebeurtenissen, dat is nu niet het geval.