Nieuwslezer Rik van de Westelaken kijkt door zijn deelname aan Wie is de mol? anders tegen de entertainmentbranche aan. "Ik heb me altijd blindgestaard op de journalistiek."

Journalistiek heeft volgens de presentator een belangrijke taak in de maatschappij. Maar tijdens Wie is de mol? kreeg Van de Westelaken voor het eerst complimenten over een uitzending, iets dat bij het Journaal nooit gebeurt.

"Wauw, dacht ik, dus zo voelt het als je mensen vermaakt. Wat is nou daar eigenlijk mis mee?", vraagt hij zich dan ook in de Volkskrant hardop af.

Wat Van de Westelaken betreft blijft het niet bij een eenmalig uitstapje naar de showbizz. "Er zijn nog geen concrete plannen, maar ik kan me voorstellen dat ik over een paar jaar een quiz ga presenteren. Al is het maar om eens wat anders te doen."

Bruine boterham

Totaal onbekende mensen gaven hem tijdens zijn deelname aan Wie is de Mol? complimenten, wilden zijn handtekening of vroegen hem mee uit. Hartstikke leuk natuurlijk.

"Maar eerlijk gezegd schrok ik er ook van dat ik ineens een personality was. Sacha de Boer zei altijd: het journaal is een gezonde bruine boterham. Ik was gewend om die bruine boterham te serveren. Ineens was ik het toetje van de maand."