De redactieraad van De Telegraaf botst met de directie van de Telegraaf Media Groep over de kwestie of bepaalde titels wel of niet onder de hoofdredactie moeten vallen.

Dat meldt Villamedia dinsdag.

Directeur Harry de Wit is van plan om titels als Autovisie, De Financieele Telegraaf en Privé niet langer onder de hoofdredactie van De Telegraaf te laten vallen. Daarbij komen veertig banen te vervallen en mag de hoofdredactie, waaronder Sjuul Paradijs, vertrekken.

De raad heeft de redactie van De Telegraaf ingelicht. Die heeft aan De Wit laten weten dat het redactiestatuut zich verzet tegen een opdeling van de redactie.

Journalistieke onafhankelijkheid

De redactieraad beroept zich op haar journalistieke onafhankelijkheid. "We zijn als werknemers slechts ondergeschikten. Wij dienen wel gehoord te worden maar er hoeft niet naar ons te worden geluisterd. Het is buitengewoon treurig dat De Wit de boodschap van onze motie blijkbaar in het geheel niet snapt. Als redactie staan wij voor journalistieke onafhankelijkheid."

"Laten we dat vallen, dan verworden onze prachtige Telegraafmerken DFT en Telesport tot het niveau huis-aan-huisblad en is het bijzonder snel gedaan met hun gezaghebbendheid."

Wim Hoogland, voorzitter van de redactieraad, wil het bestaan van de mail niet bevestigen. Ook wil hij niet inhoudelijk reageren.