Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
nrc.next

Nrc.next houdt op te bestaan in huidige vorm

Nrc.next gaat ophouden te bestaan in haar huidige vorm. De huidige redactie zal verdwijnen. Eén grote NRC-redactie zal een ochtend- en avondkrant gaan maken.
Door NU.nl

Dit zijn in hoofdlijnen de plannen van de hoofdredactie en de uitgever, die eind dit jaar uitgevoerd moeten gaan worden.

Dat meldt de Volkskrant dinsdag op basis van bronnen en een interne mail. Hoofdredacteur Peter Vandermeersch kan het nieuws niet bevestigen, maar zegt wel dat hij "werkt aan versteviging van de twee kranten."

Voorzitter van de redactieraad, Mark Kranenburg, bevestigt aan NU.nl dat de krant op de schop gaat, al zijn de plannen volgens hem nog in ontwikkeling.

De opvolger van Nrc.Next, die dezelfde titel zal blijven dragen, moet urgenter worden en er worden artikelen van NRC Handelsblad gebruikt. De krant blijft echter ook 'de andere blik' op het nieuws houden en zal daarom een stuk dikker worden.

Concurrentie

Met deze nieuwe aanpak gaat NRC de concurrentie aan met andere ochtendbladen en hoopt de uitgever de oplagedaling te stoppen.

Nrc.next werd gelanceerd in 2006 en had een jong publiek als doelgroep voor ogen. Tegenwoordig lezen vooral begin veertigers de krant. Over de te volgen koers is binnen de hoofdredactie al langer discussie.


Lees meer over:

NRC

Aanbevolen artikelen