Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May hebben deze week een bespreking gehad met Peter Fincham, de baas van de commerciële televisiezender ITV.

Mirror schrijft dat het drietal, samen met Top Gear-producer Andy Wilman, werd gespot bij het huis van Fincham.

Ook Elaine Bedell, hoofd van de entertainmentproductie van ITV, was bij de vergadering aanwezig. De Britse krant schrijft dat ITV eerder heeft aangegeven niet te gaan onderhandelen met Clarkson over een mogelijk nieuw programma, maar dat lijkt nu dus toch te gebeuren.

Volgens Mirror heeft dat te maken met de keuzes van Hammond, May en Wilman om op te stappen bij de BBC. De zender kan op deze manier dus met het hele Top Gear-team in zee.

Nieuw programma

De krant meldt ook dat de mannen naast ITV ook met een streamingdienst als Netflix en Amazon om de tafel zitten. Eerder deze week leek Clarkson al te onthullen dat hij weer werkt aan een televisieprogramma.

Hij deelde een foto van een gele Chevrolet Corvette met daarachter een camerateam. Fans reageerden daarop gelijk enthousiast.

Clarkson

Eerder dit jaar werd het contract van presentator Clarkson na een ruzie niet verlengd door de BBC, zijn twee medepresentatoren besloten toen ook op te stappen.

BBC maakte daarop bekend door te willen gaan met een nieuwe team voor Top Gear, dat wereldwijd door miljoenen mensen wordt bekeken.

Video: Clarkson geen presentator meer van Top Gear