Het satirische programma Dit was het nieuws (DWHN) gaat komend seizoen door met twee nieuwe teamcaptains. Het gaat om de jonge cabaretiers Martijn Koning en Daniël Arends.

Dat heeft een woordvoerder van het programma zondag bekendgemaakt.

Koning en Arends (foto) zullen vanaf dit najaar het stokje overnemen van Raoul Heertje en Thomas Acda, die vorig jaar aankondigden er mee te stoppen.

Presentator Harm Edens blijft wel als gespreksleider aan DWHN verbonden. Ook Koos Terpstra en Eric van Sauers, die al sinds het begin de eindredactie voor hun rekening nemen, blijven aan boord.

De eerste nieuwe reeks van zes afleveringen zal in het najaar op RTL4 te zien zijn. Het programma, dat in 1996 voor het eerst werd uitgezonden, is al bijna twee decennia een kijkcijferkanon. In 2009 stopte de TROS met het programma, waarna het een jaar later terugkeerde bij RTL.

Cabaretiers

Martijn Koning, die tien jaar geleden in de prijzen viel op het Groninger Studenten Cabaret Festival, maakt al jaren deel uit van de Comedytrain. Hij kreeg onder meer landelijke bekendheid dankzij zijn Sinterklaasconference en schreef eerder ook al teksten voor DWHN.

Daniël Arends is ook al meer dan tien jaar lid van de Comedytrain en won in 2006 de publieks- en juryprijs op Cameretten. Daarnaast was hij te zien in de speelfilm Bro’s before ho’s.