Hackers hebben maandagavond opnieuw een cyberaanval uitgevoerd op de site van de Belgische krant Le Soir

Dat heeft Didier Hamann, directeur-generaal van de krant, gezegd. Ook de kranten La Libre Belgique en La Dernière Heure werden aangevallen

De site van Le Soir werd rond 19.00 uur uit voorzorg vijf tot zes minuten offline gehaald. De aanval was minder zwaar dan die van zondag. De hackers zijn er ook niet in geslaagd om het systeem binnen te dringen, aldus Hamann, die eraan toevoegt dat de site elke dag te maken krijgt met aanvalspogingen.

Volgens hoofdredacteur Ralph Vankrinkelveldt van La Dernière Heure is de aanval op zijn krant exact dezelfde als die op de uitgever van Le Soir.

Onbereikbaar

Zondagavond kreeg de Rossel-groep, die onder meer kranten als Le Soir en Sudpresse uitgeeft ook al een aanval te verwerken. Het is volgens Hamann nog niet duidelijk wie er achter de hack zitten, schrijven Belgische media.

De systemen werden zondag getroffen door een virus. De websites van de kranten waren daardoor tot maandagochtend onbereikbaar. Om ervoor te zorgen dat er geen propaganda op de websites terechtkwam, waren de sites helemaal uit de lucht gehaald.