Presentatrice Janine Abbring stopt na afloop van dit seizoen met de presentatie van het VARA-programma Vroege Vogels. Ze heeft besloten zich volledig toe te leggen op het maken van het VPRO-programma Zondag met Lubach

Dat heeft zij maandag bekendgemaakt. Abbring is sinds de pilotfase als freelance-eindredacteur bij Zondag met Lubach betrokken.

Met het succes van Zondag met Lubach vindt Abbring dat ze een keuze moet maken. "Ik heb er letterlijk nachten van wakker gelegen", stelt ze. "Het voelde als kiezen tussen twee liefdes. Volgens Abbring ligt haar hart bij Vroege Vogels, maar de kans om een nieuw programma als Zondag met Lubach te maken wil ze niet laten schieten. "En een combinatie is helaas niet mogelijk", legt ze uit. 

Abbring was twee jaar Jakhals bij DWDD en presenteerde vanaf 2011 Vroege Vogels, zowel op televisie als radio.  Abbring werkte hier voor het Groninger Dagblad en RTV Noord. Janine Abbring en comedian Arjen Lubach kennen elkaar uit Groningen.

Zondag met Lubach

Het satirische programma Zondag met Lubach ontwikkelde zich de afgelopen maanden tot een van de grote verrassingen op de Nederlandse televisie. Het programma haalde regelmatig de media, onder meer met een drone-filmpje van het Binnenhof, de ludieke app Stem-tinder en een campagne tegen het handelsverdrag TTIP.

De VPRO heeft in elk geval een derde seizoen van het programma besteld, dat dit najaar te zien zal zijn. Wie Abbring gaat opvolgen bij Vroege Vogels is nog niet bekend.