In samenwerking met de Superguide van Veronica Magazine zet NU.nl de leukste en interessantste films, programma's en series van de week op een rijtje.

Deze week aandacht voor The Voice Kids, Empire, Spoorloos en de UEFA Champions League.

The Voice Kids - Zaterdag 11 april, 20.00 uur, RTL 4

The Voice Kids zocht dit jaar ‘iemand met grote klasse, blijvende impact en een eigen geluid’. Ofwel een koter met heel veel plussen. Absoluut een pittige opgave en toch wist een handjevol talentjes de jury te overtuigen van een plek in de finale. Wie o wie blaast vanavond alles en iedereen omver en schrijft geschiedenis als het zingende, alleskunnende wonderkind? 

Marathon van Rotterdam - Zondag 12 april, 9.30 uur, NPO 1

De deelnemers aan de 35ste Marathon van Rotterdam kunnen wel wat steun gebruiken. Daarom kun je dit jaar je opa, broer of nicht extra aanmoedigen door een bericht te sturen via marathonsupporter.nl. Langs het parcours staan borden waarop deze kattebelletjes te lezen zijn.

Geordie Shore - Zondag 12 april, 22.00 uur, MTV

Even voorstellen: Chloe (wild en lichtelijk gestoord) en Nathan (“ik doe alles om op tv te komen, alles”). Ofwel, de twee nieuwe bewoners van Geordie Shore, die vastberaden zijn het huis compleet overhoop te halen.

Spoorloos - Maandag 13 april, 21.15 uur, NPO 1

Bjorn ontdekt op zijn achttiende dat hij het resultaat is van een spermadonor. Zijn vader was een gulle gever, want met 200 zwangerschappen is de beste man wat je noemt lekker productief geweest. Grote kans dat er een halfbroer of –zus in de buurt is. Maar weet Bjorn ze allemaal te traceren? 

Schoon Genoeg - Maandag 13 april, 20.30 uur, SBS6

In Schoon genoeg koppelt Viktor Brand sloddervossen aan poetsverslaafden. Zij gaan de strijd aan met beschimmelde potten, aangekoekte pannen en korstige wc-brillen. Wat kunnen de uitersten van elkaar leren?. 

UEFA Champions League - Dinsdag 14 april, 20.15 uur, NPO 3

Nadat Atlético vorig jaar de Champions League-finale nipt van Real Madrid verloor, wist het team van de geniale Diego Simeone alweer vier keer van de Koninklijke te winnen. De stadsderby is een mooie affiche voor deze eerste kwartfinale.

Empire - Dinsdag 14 april, 22.00 uur, FOX

De nieuwe hitserie van Amerika (inclusief muziek van Timbaland) is eindelijk ook in Nederland te zien. Empire in het heel, heel kort: De ongeneeslijk zieke oprichter van een succesvol hiphop muziekimperium moet beslissen wie van zijn drie zoons het zaakje overneemt.  14 april, 22.00 uur, FOX

Geef om je hersenen - Woensdag 15 april, 21.25 uur, NPO 1

Jezelf, je karakter en je dromen verliezen; het is de realiteit voor ruim 500.000 Nederlanders. De cijfers liegen er niet om: één op de vier heeft te maken met een hersenaandoening. Om aandacht te vragen (én een sloot geld binnen te harken) voor hersenonderzoek, staan Charles Groenhuijsen en Leontine Borsato even stil bij degenen van wie het brein een eigen wil heeft.

Werk aan de winkel - Donderdag 16 april, 22.15 uur, NPO 1

Na het plotselinge overlijden van haar man staat Marga uit Dordrecht er ineens alleen voor met de bloemenzaak. Op zich is dat al een verschrikkelijk zware dobber, maar met het verdwijnen van haar allergrootste liefde lijkt ook haar liefde voor bloemen te zijn verdwenen.

En dat zorgt voor letterlijk nog meer kopzorgen, want de zaak lijkt daarmee af te stevenen op een faillissement. Kunnen fashionista Olcay Gulsen en reclamemaker Frank de Ruwe met hun slimme en creatieve instinct dit rampscenario voorkomen?

Natuur op 2: Bevers maken het bont - Vrijdag 17 april, 19.20 uur, NPO 2

Bevers staan in de natuur bekend om hun bouwkunsten. Daarvoor knagen ze graag en veel. Te veel, vinden de bewoners van het pittoreske Jackson Hole in Wyoming. Drew Reed maakte een documentaire over deze schattige beesten die met hun passie voor architectuur een hele omgeving kunnen verruïneren.